Στη Βουλή μεταφέρεται η ένταση

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ήδη χθες, η ένταση μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου «χτύπησε κόκκινο». Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τη «θλίψη» του για την άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και η Κουμουνδούρου αντάλλαξαν επιθετικές ανακοινώσεις, με τον μεν κυβερνητικό εκπρόσωπο

να διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση «δεν έχει κανένα πρόβλημα» να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή, το δε ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «κρύβεται».

«Υποκρισία»

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι, ενόσω λειτουργεί η Βουλή με θερινά τμήματα, δεν μπορούν να καταθέσουν αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε χθες από τον Κάρολο Παπούλια να αποφασιστεί έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και να συζητηθεί το «δέον γενέσθαι» σχετικά με τον νεοναζιστικό κίνδυνο. Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου υποθέτουν βασίμως πως, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα» να γίνει τέτοια συζήτηση, το Μαξίμου δεν πρόκειται να την προκαλέσει.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε από το Προεδρικό Μέγαρο χθες με την εντύπωση ότι και ο Κάρολος Παπούλιας θα ήθελε είτε να συγκληθεί το Συμβούλιο Αρχηγών, είτε να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής εκτάκτως. Μάλιστα, στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ποντάρουν» στη σημερινή συνάντηση του Καρόλου Παπούλια με τον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς εικάζουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να εξέλθει του Προεδρικού Μεγάρου «πεπεισμένος» για την αναγκαιότητα διεξαγωγής της σχετικής κοινοβουλευτικής συζήτησης.

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου αναμένεται να πιέσει προκειμένου να έρθει το θέμα στη Βουλή και να συζητηθεί τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή. Για το λόγο αυτό, αποτελεί προειλημμένη απόφαση να καταγγελθεί σκληρά η κυβέρνηση, αν επιμείνει στη στάση της και παραπεμφθεί η συζήτηση στη Βουλή στις ελληνικές καλένδες…

Keywords
Τυχαία Θέματα