Στη Βουλή η δολοφονία στην Αμφιάλη

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο, τη Χρυσή Αυγή», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στη Βουλή αν και έσπευσε να υπογραμμίσει πως «η δικαιοσύνη πρέπει να κινείται με ταχύτητα και γι΄ αυτό τον τελευταίο καιρό οι αρχές έχουν πάρει εντολή να ενεργήσουν με ταχύτητα», αλλά «στο παρελθόν η σπουδή στην συλλογή του ανακριτικού και προανακριτικού υλικού οδηγούσε να είναι

ατελές το συλλεγόμενο αντικείμενο με αποτέλεσμα να αθωώνονται λόγο αμφιβολιών».

Τη Χρυσή Αυγή δείχνουν όμως και τα άλλα κόμματα με τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο να καταγγέλλει ότι «ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπά εργατικές συνοικίες» αποδεικνύοντας ότι «είναι ο βραχίονας του κεφαλαίου» που στόχο έχει να τρομοκρατήσει. «Ένας δρόμος υπάρχει. Μαζική λαϊκή κινητοποίηση για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Καλούμε στο συλλαλητήριο στην Αμφιάλη», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η ανοχή στη Χρυσή Αυγή έφερε τον πρώτο νεκρό. Τον Παύλο Φύσσα, στην Αμφιάλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας που συμπράττουν η Χρυσή Αυγή και ακροδεξιοί παρακρατικοί μηχανισμοί», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι η δολοφονία στην Αμφιάλη «ήρθε μετά το Πέραμα, τον Μελιγαλά». Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση «γιατί με την ανιστόρητη, επικίνδυνη, ακραία λογική των δύο άκρων επιδιώκει να ταυτίσει την παράταξη του Γλέζου με την παράταξη των υμνητών του Χίτλερ, τους θύτες με τα θύματα».

«Οι δράστες να συλληφθούν και να σαπίσουν στη φυλακή», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε όλες τις πτέρυγες να απομονώσουν αυτά τα φαινόμενα. «Ο φασισμός θα απομονωθεί και θα συντριβεί με δημοκρατία, για τη δημοκρατία», είπε ο κ. Παπαδημούλης και ζήτησε να σταματήσουν η ανοχή, ατιμωρησία, και οι τρομακτικές καθυστερήσεις στις δίκες μελών της Χρυσής Αυγής.

«Εκφράζω τη θλίψη και την καταδίκη της δολοφονικής ενέργειας, αλλά και την οργή και τον αποτροπιασμό μου για τον τρόπο που εκμεταλλεύονται το γεγονός», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

«Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση. Οργίζομαι που εκμεταλλεύονται το αίμα ενός συμπολίτη και πολιτικολογούν για να κερδίσουν ψήφους», δήλωσε ο βουλευτής για να καταγγείλει την κυβέρνηση: «Πρώτη φορά στη μεταπολίτευση γίνονται εισβολές παράνομα στα γραφεία κόμματος, όταν το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ με τον Τσουκάτο… Έχετε κάνει κομματικό στρατό τους δικαστές και την αστυνομία. Διορίσατε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επειδή είναι από το διπλανό χωριό σας. Η Χρυσή Αυγή ουδεμία σχέση έχει με το θλιβερό συμβάν. Μην το εκμεταλλεύεστε για να παίρνετε ψήφους».

«Η αντιμετώπιση μίας οποιασδήποτε ιδεολογίας εναντίον μίας άλλης ιδεολογίας είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά παραμένει στα πολιτικά πλαίσια», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης για να προσθέσει ωστόσο «η αντιμετώπιση όμως ανθρώπων που συστηματικά βιαιοπραγούν και προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεννά και ζητήματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη». «Όταν οργανωμένα σύνολα ενώνονται για να διαπράττουν εγκλήματα ή πλημμελήματα, αυτό λέγεται εγκληματική οργάνωση. Ποία άλλη χρεία έχει η δικαιοσύνη για να επιληφθεί; Διότι αλλιώς απλώς παρακολουθούμε».

«Ακόμα στη χώρα δεν έχει ηχήσει συναγερμός και γι’ αυτό δυστυχώς την ευθύνη την έχουν οι δυνάμεις που τείνουν να κυριαρχήσουν στον τόπο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης θυμίζοντας ότι το κόμμα του «είχε ζητήσει να αντιμετωπιστεί η ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, αλλά η κυβέρνηση εθελοτυφλούσε».

«Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες δεν είναι καλά, υπάρχει εύκολα υπόστρωμα για να αναπτυχθούν κάτω από διάφορους μανδύες συμμορίες», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος.

«Ακούμε τα τύμπανα που πλησιάζουν. Καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα ως επικινδυνότατα, για τη δημοκρατία αγωνιούμε και επαφιόμαστε στον πατριωτισμό των Ελλήνων», δήλωσε ο Β. Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα