ΣΤΕΝΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ

17:20 4/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Εμπόδια στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας βάζουν οι δηλώσεις του νεόκοπου προέδρου της χώρας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ότι η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα δεν ήταν γενοκτονία. Έντονη ήταν η αντίδραση των Βρυξελλών.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πία Αχρενκίλντε, ήταν κατηγορηματική: «Η ΕΕ απορρίπτει απερίφραστα κάθε σκοπιμότητα να ξαναγραφτεί η ιστορία. Η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν γενοκτονία όπως το επιβεβαίωσε το Διεθνές

Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία και το Διεθνές Δικαστήριο». Πρόσθεσε πως «οι ωμότητες στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 ήταν ένα έγκλημα κατά της ολόκληρης ανθρωπότητας. Πάντα πρέπει να το θυμόμαστε και πρέπει αυτό να μην ξανασυμβεί ποτέ»

Την περασμένη Παρασκευή, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον είχε στείλει μήνυμα στον Νίκολιτς, ότι: «Οι πολιτικοί ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων πρέπει σε μόνιμη βάση να επιδεικνύουν την προσήλωσή τους στο πνεύμα συνεργασίας και συμφιλίωσης στην περιοχή. Όπως σε κάθε άλλο σημείο της Ευρώπης, οι υπεύθυνοι πολιτικοί χρησιμοποιούν υπεύθυνο και ξεκάθαρο λόγο».

Keywords
Τυχαία Θέματα