Στάλθηκε στις τράπεζες το πρώτο ηλεκτρονικό κατασχετήριο

Πρόκειται για επιχείριση εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών με χρέη στο ελληνικό δημόσιο άνω των 100.000 ευρώ. Οι τράπεζες ανταποκρίθηκαν αμέσως στο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ενημέρωσαν ατύπως ότι δεν υπάρχουν χρήματα στους λογαριασμούς του οφειλέτη. Σήμερα αναμένεται όλες οι τράπεζες να στείλουν την επίσημη απάντηση τους στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως όλα δείχνουν στη μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής

έχουν μπει και οι τράπεζες εξέλιξη που ικανοποιεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση προβλέπει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να απαντήσουν στο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών εντός 8 ημερών. Στην απάντηση θα υπάρχουν και στοιχεία κίνησης του λογαριασμού των τελευταίων ημερών από την ημερομηνία υποβολή τους αιτήματος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα και αύριο αναμένεται να αποσταλούν στις τράπεζες δεκάδες αιτήματα κατάσχεσης για οφειλέτες του ελληνικού δημοσίου. Μάλιστα θα αποσταλούν και για τους οφειλέτες τα χρέη των οποίων θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης. Μετά την απάντηση των τραπεζών και εφόσον δεν εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία τα χρέη «επισήμως» θα θεωρηθούν ανεπίδεκτα και θα συμπεριληφθούν σε ειδικό αρχείο για 10 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα