Σταϊκούρας: «Θα επιστρέψουν τα χρήματα όσοι δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο»

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», τόνισε ότι δεν νοείται «αλά καρτ» εφαρμογή των νόμων και πως «όσοι νόμισαν ότι μπορούν να παρεκκλίνουν από την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, διαπράττουν σφάλμα, καθώς θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν λάβει».

Ο κ.Σταϊκούρας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Για την επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο «συγκάτοικός»

του στο υπουργείο, Γιάννης Στουρνάρας, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί γύρω στα 800 εκατ. ευρώ το 2013, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για το υψηλότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο ζήτημα της φορολογίας ακινήτων, σημείωσε ότι «η ακίνητη περιουσία πρέπει να φορολογείται αλλά η φορολόγηση αυτή θα πρέπει να διαπνέεται από λογική και δικαιοσύνη(…)Οι περισσότεροι από τους προβληματισμούς των βουλευτών για το φόρο των ακινήτων έχουν γίνει δεκτοί και έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο».

Ερωτηθείς για την περίπτωση φορολογικής ελάφρυνσης των πολιτών, ο κ.Σταϊκούρας απάντησε πως για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αποδώσει η προσπάθεια που καταβάλλεται στον περιορισμό της παραοικονομίας, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τέλος ο υπουργός χαρακτήρισε «ικανοποιητική» την απόδοση του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Για το ενδεχόμενο να απαιτήσει η τρόικα την επιστροφή του στο 23%, σημείωσε πως «πρέπει να αξιολογηθούν οι πολλαπλασιαστικές ωφέλειες του μέτρου στην πραγματική οικονομία. Υποστηρίζουμε τεκμηριωμένα τις θέσεις μας και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες ( παραμονή στο 13% παρά την αντίθετη γνώμη της τρόικας).

Keywords
Τυχαία Θέματα