Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως όλες οι προσπάθειές του να ρίξει την κυβέρνηση έχουν αποτύχει παταγωδώς. «Καλό θα ήταν να διατυπώσει εναλλακτική λύση για την χώρα. Γιατί μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το πρόβλημα του Τσίπρα είναι πως για να έλθει πιο κοντά στη διακυβέρνηση, πρέπει να απαρνηθεί το λαϊκισμό και να προσχωρήσει στην ευθύνη».

Υποστήριξε

πως οι εκλογές πρέπει να γίνονται ανά τετραετία και πως όταν γίνονται έκτακτα, είναι σύμπτωμα κρίσης. «Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της. Τώρα αρχίζει η ανοδική πορεία της χώρας. Πρέπει να την ολοκληρώσουμε ομαλά. Μπορεί να με συμφέρουν κομματικά οι τριπλές εκλογές αλλά δεν συμφέρει την χώρα».

Ο κ.Σαμαράς πρόσθεσε ότι ο λαϊκισμός είναι ο χειρότερος εχθρός της χώρας αλλά και τα τρομολαγνικά σενάρια που διακινούνται στην κοινή γνώμη, τα οποία εν τέλει διαψεύδονται.

Ερωτηθείς για σενάρια περί άλλης κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, έκανε λόγο για «πολιτική ανωμαλία» που θα οδηγήσει σε πολιτικό χάος.

Αναφορικά με τον φόρο ακινήτων, ο πρωθυπουργός φάνηκε σίγουρος για την ψήφισή του και δεν φοβάται διαρροές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ενώ αισιοδοξεί για γρήγορη γεφύρωση του χάσματος κυβερνητικού επιτελείου και τρόικας για το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών.

Για το θέμα της διευθέτησης του χρέους, ο κ.Σαμαράς σημείωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί την άνοιξη, αμέσως μόλις επισημοποιηθεί το ύψος του πλεονάσματος, ενώ δηλώνει και επισήμως πως μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης υπάρχει διχογνωμία για τον τρόπο με το οποίο το χρέος θα καταστεί διαχειρίσιμο.

Τέλος χαρακτήρισε «άριστες» τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι «προ ημερών βρεθήκαμε και τα είπαμε σαν καλοί φίλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα