Στα 11 δισ. ευρώ ο λογαριασμός της εφορίας

Από τον Ιούλιο μέχρι και το τέλος του έτους θα πρέπει να καταβληθεί στα δημόσια ταμεία ο φόρος εισοδήματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, ο φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Ειδικότερα το δεύτερο εξάμηνο του 2014 οι

φορολογούμενοι θα πληρώσουν τους εξής φόρους:

1. Φόρος εισοδήματος. Οι 5,5 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν αυξημένο φόρο εισοδήματος σε σχέση με το 2013 γεγονός που οφείλεται στις πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία που προβλέπουν την κατάργηση των αφορολόγητων ορίων για μισθωτούς, συνταξιούχους, την κατάργηση το αφορολόγητου για τα παιδιά, τη μείωση των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων. Το ποσό που θα καταβάλλουν ανέρχεται στα 5,3 δισ. ευρώ

2. Εισφορά Αλληλεγγύης: Επιβάλλεται στα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.

Στο δεύτερο εξάμηνο θα καταβληθούν 1,178 δις. ευρώ (έχουν ήδη καταβληθεί μέσω της μηνιαίας παρακράτησης ακόμα 800 εκατ. ευρώ)

3. Τέλος Επιτηδεύματος. Το τέλος θα επιβληθεί σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στην διαχειριστική περίοδο 2013.

Συνολικά θα καταβληθούν 227,7 εκατ. ευρώ

4. Φόρος Πολυτελείας. Υπόχρεοι καταβολής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2012 είχαν στην κατοχή τους:

- Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, πισίνες και αεροσκάφη. Το ποσό που θα πληρώσουν οι υπόχρεοι ανέρχεται στα 141 εκατ. ευρώ

5. Τέλη κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει το 2014 το ποσό των 1,53 δισ. ευρώ

6. Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Από τον Ιούλιο του 2014 θα ξεκινήσουν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Θα επιβαρύνει όλες τις κατηγορίες ακινήτων, δηλαδή κτίσματα, οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμών και αγροτεμάχια. Θα επιβάλλεται αυτοτελώς σε κάθε ακίνητο και θα υπολογίζεται επί των επιφανειών. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει από τους φόρους στην ακίνητη περιουσία το ποσό των 2,65 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα