Σκουρλέτης: «Ούτε το ευρώ ούτε η δραχμή μπορεί να είναι φετίχ»

«Δεν έχουμε καμία συμφωνία εφ’ όλης της ύλης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υπάρχουν συμπτώσεις σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν το χρέος και την αντιμετώπισή του, υπάρχουν διαφορές σε μια σειρά από άλλα. Εκείνο στο οποίο έχουμε συμφωνήσει είναι κοινές δράσεις συμπαράστασης απέναντι στον κυπριακό λαό και πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των λειτουργιών του Κοινοβουλίου» διευκρινίζει σε συνέντευξή

του στην εφημερίδα Real news ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί παράλληλα τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για αδυναμία να απαντήσουν στην κρίση ταυτότητας των κομμάτων τους. Επίσης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θα αποδεχθεί κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ζητηθεί από την τρόικα.

«Το ερώτημα πάντως, πάνω στο οποίο πρέπει να δεσμευθεί η κυβέρνηση είναι αν θα αποδεχθεί κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων αν της το ζητήσει η τρόικα, μπροστά στο ενδεχόμενο νέων αποκλίσεων από τους στόχους του μνημονιακού προγράμματος. Θα αποφασίσει τότε, έστω για πρώτη φορά, να πει “όχι”, ή θα συνεχίσει την στρατηγική υποταγής;» διερωτάται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, υπαίτιος για το πρόβλημα της Κύπρου είναι η διαδικασία του PSI του ελληνικού χρέους. «Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή όμως, άφησε την Κύπρο αβοήθητη και στριμωγμένη στη γωνία» προκειμένου να συναινέσει η κυπριακή πλευρά στις κατευθύνσεις του Eurogroup, παραβλέποντας εσκεμμένα τους κινδύνους που ενέχει αυτό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη ως σύνολο.

«Η ελληνική πλευρά όχι μόνο δεν βοήθησε την Κύπρο, αλλά έκανε τα πάντα για να δοθεί η πιο σκληρή λύση. Και το έκανε αυτό και για να δοθεί ένα μήνυμα προς το εσωτερικό της Ελλάδος ότι τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα αποτελούν μονόδρομο» ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα