ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ;

Η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση, από τις τρεις συνολικά, μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ διεξάγεται απόψε στις ΗΠΑ και αναμένεται να παρακολουθήσουν 50 εκατομμύρια Αμερικανοί.


Οι δύο υποψήφιοι θα έχουν στη διάθεσή τους 90 λεπτά για να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Είναι όμως έτσι; Αναλυτές αναφέρουν ότι τις τελευταίες πέντε δεκαετίες το εκλογικό αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από τα ντιμπέιτ.

Ωστόσο, πάντα υπάρχει θετική ή αρνητική αποτίμηση. Γι’

αυτό και τόσο στο στρατόπεδο του προέδρου Ομπάμα, όσο και σε αυτό του ρεπουμπλικανού αντίπαλού του μέρες τώρα προετοιμάζονται γι’ αυτό και μελετούν με τους συμβούλους τους την στρατηγική που θα ακολουθήσουν, ενώ πραγματοποιούν και εικονικές αναμετρήσει.

Σύμφωνα πάντως με τον Τζον Σάιντς, πολιτικό επιστήμονα του πανεπιστημίου George Washington, αλλά και άλλους αναλυτές, σε ελάχιστες περιπτώσεις το εκλογικό αποτέλεσμα έχει επηρεαστεί από τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις, με εξαίρεση τις εκλογές του 1960, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση, και τις εκλογές του 2000.

Ζωντανά από το YouTube τα ντιμπέιτ

Η ιστοσελίδα ανάρτησης και κοινοποίησης βίντεο YouTube ανακοίνωσε πως θα αναμεταδώσει απ’ ευθείας στο Διαδίκτυο τις τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των δύο υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς και την αντίστοιχη αναμέτρηση των υποψηφίων αντιπροέδρων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα