Σκληρό πρέσινγκ από βουλευτές ενόψει συνεδρίου

Η καθυστέρηση στις σχετικές ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και οι «προειδοποιήσεις» του ότι στο συνέδριο θα …μιλήσει ανοιχτά και ο ίδιος, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, όπου και συνεχίζεται το γαϊτανάκι δηλώσεων ακόμα και κορυφαίων βουλευτών του κόμματος που τον αμφισβητούν πια ανοιχτά.

Σε αυτό το κλίμα, ερωτηθείς χθες (Αθήνα 9,84) ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης αν τον Σεπτέμβριο

θα πραγματοποιηθεί συνέδριο της Ελιάς ή του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι θα γίνουν και τα δύο. «Εκτιμώ ότι είναι σωστό και στο ΠΑΣΟΚ να γίνουν εσωτερικές διαδικασίες με στόχο να το ανασυνθέσουν, να το συσπειρώσουν και να δώσουν μία προοπτική. Ωστόσο, το βάρος πρέπει να δοθεί στη γενικότερη ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς», υποστήριξε, ερμηνεύοντας έτσι και το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Προσθέτοντας την εκλογική δύναμη της Ελιάς, με αυτή της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού και των Οικολόγων, υποστήριξε ότι αυτή φτάνει περίπου το 17%. Και παρότι, παραδέχθηκε ότι το θέμα δεν είναι η αριθμητική πρόσθεση, αλλά η δημιουργία μίας δυναμικής, επιχείρησε να αναδείξει την αναγκαιότητα του εγχειρήματος. «Εάν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι τεχνητοί προεκλογικοί διαχωρισμοί, τότε στις ευρωεκλογές θα μπορούσε να ήταν τρίτη ισότιμη δύναμη. Άρα, έχουμε ευθύνη αυτό να το κάνουμε πράξη», είπε.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Χαριλάου Τρικούπη θα επιχειρήσει να προλάβει τις αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προβεί άμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις, επιχειρώντας να εκτονώσει την ένταση. Αυτές, αναμένονται εκτός μεγάλου απροόπτου την ερχόμενη εβδομάδα. Στην ίδια εκδήλωση, αναμένεται και η πλήρωση των θέσεων που «χήρεψαν» μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Όσο για τα ονόματα, το Matrix24.gr σας έχει εγκαίρως ενημερώσει. Επικρατέστερος για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στη θέση του Πάρι Κουκουλόπουλου, είναι ο Γιάννης Κουτσούκος, ενώ πιθανότατα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στη θέση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, θα χριστεί ο Δημήτρης Καρύδης. Αμετακίνητος φέρεται ο Παναγιώτης Ρήγας από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα