Σκληρή μάχη με τις θανατηφόρες φλόγες στην Πορτογαλία

Η Γαλλία, η οποία την περασμένη εβδομάδα είχε αποστείλει δύο Καναντέρ, διέθεσε άλλο ένα σήμερα. Τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη πρόκειται να παραμείνουν στη διάθεση των πορτογαλικών αρχών έως την ερχόμενη Τρίτη. Στην έκκληση για βοήθεια απάντησε και η γειτονική Ισπανία.

Τα ισπανικά και γαλλικά Καναντέρ, μαζί με τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, επιχειρούσαν όλο το απόγευμα στις εστίες στο Καραμούλου. Το μέτωπο στο σημείο αυτό, που μαίνεται από τριημέρου, στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα πυροσβέστρια, ανεβάζοντας στους πέντε

τους νεκρούς που μετρά το σώμα στις φωτιές από την αρχή του μήνα.

Οι φλόγες στην περιοχή καίνε αδιάκοπα, μην επιτρέποντας την παραμικρή ανάπαυση στα κλιμάκια της πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι της μικρής ορεινής κοινότητας Σαντιάγκου ντι Μπαστέιρους, που είχε περικυκλωθεί από τα μέτωπα, πέρασαν πολλές μαρτυρικές ώρες στο πλευρό των πυροσβεστών, βοηθώντας με ό,τι είχαν πρόχειρο: κουβάδες, κλαδιά, ενώ όσοι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν προσπαθούσαν με μαντήλια στο στόμα να προστατευθούν από τους καπνούς.

Το απόγευμα της Παρασκευής, άλλη μία εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε στο Σατάου, στην περιφέρεια του Βιζέου, όπου επιχειρούν 270 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 74 οχημάτων, τεσσάρων αεροσκαφών κι ενός ελικοπτέρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα