Σκληραίνει την κόντρα της με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ιπποκράτους

Στην τοποθέτησή του ο ίδιος, μάλιστα, δε δίστασε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για «φασιστική νοοτροπία» και «αντισυγκεντρώσεις», με αφορμή τη συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής έξω από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, όπου μιλούσε. Συνεργάτες του, δε, έκαναν λόγο για «κοτζαμάνηδες», παρομοιάζοντας τα χθεσινά και προχθεσινά γεγονότα με αλήστου μνήμης μελανές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Προς επίρρωσιν δε, των όσων

έλεγαν ότι πίσω από τις αποδοκιμασίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λειτούργησε μία δημοσίευση ανακοίνωσης της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Μινώα Πεδιάδας, σε τοπικά ΜΜΕ. Στην εν λόγω ανακοίνωση, που εκδόθηκε λίγο πριν από την επίσκεψη Βενιζέλου στο Αρκαλοχώρι, σημειωνόταν πως «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο έχει βάλει την υπογραφή του σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά είναι και ο πρωτομάστορας της άγριας νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής που καταστρέφει την χώρα μας». Θυμίζοντας ότι η επίσκεψή του συμπίπτει με τις αντιδράσεις εργαζομένων στους δήμους, λόγω του «σχεδίου κατάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» που προωθεί η κυβέρνηση και τασσόμενοι υπέρ του αγώνα των εργαζομένων, οι συντάκτες της ανακοίνωσης κατέληγαν λέγοντας «όσον αφορά την επίσκεψη του κ.Βενιζέλου, έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου και της περιοχής, οι οποίοι θα δώσουν την απάντησή τους με τη στάση τους στον κ.αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Παρ’ όλα αυτά, στην ομιλία του ο κ.Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου με την κοινωνία, αλλά και στη συνευθύνη όλων στην αντιμετώπιση της κρίσης, με γνώμονα και στόχο «να φτάσουμε όρθιοι στο τέλος της μνημονιακής περιόδου».
«Χρειάζονται όλοι να συνεισφέρουν στη ελπίδα του τόπου και η ευθύνη δεν είναι μόνο των πολιτικών. Δεν έχουμε περιθώριο για ψεύδη», είπε, επιμένοντας ότι «στην χώρα μας ποτέ δεν προσφέρθηκαν δύο λύσεις για να ξεπεράσουμε την κρίση» και πως μετά από το παράδειγμα της Κύπρου, αποδεικνύεται πως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε λειτουργήσει διαφορετικά. «Η αλήθεια είναι ότι μας υπαγόρευσαν τις λύσεις, σκληροί διαπραγματευτές», υποστήριξε σε μία αποστροφή του λόγου του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας για μία συντηρητική πολιτική που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη, αλλά και ψηφίζεται από τους λαούς της μέσω των κυβερνήσεων που εκλέγουν…
Παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά τα πράγματα στην χώρα πριν από μερικές δεκαετίες, υποστήριξε πως σήμερα υπάρχει μόνο ένας τρόπος για έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Η εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας που μας δίνεται και η παράλληλη ύπαρξη ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα