Σκάνδαλο Μυκόνου: Με εγγύηση ελεύθεροι οι δήμαρχοι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τη εφημερίδας «Καθημερινή», η αρχή του νήματος βρίσκεται στο 2009 όταν μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Μύκονο, που βρέθηκε να… χρωστά στον δήμο ιλιγγιώδες χρηματικό ποσό, το οποίο είχε ήδη καταβάλει.

Την προηγούμενη εβδομάδα κλήθηκαν να απολογηθούν από την ειδική εφέτη ανακριτή Μαρία Αρχοντάκη και τον αντεισαγγελέα Εφετών Ευ. Κασαλιά ο τέως δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης και ο νυν, Θανάσης Κουσαθανάς-Μέγας, οι δύο αντιδήμαρχοι, Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρο),που είχαν την ευθύνη των οικονομικών του δήμου καθώς και δύο δημοτικοί υπάλληλοι, ο Αντώνης Ρουσσάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος εσόδων και ο βοηθός ταμίας Αντώνης Αρτέμης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα κληθούν να απολογηθούν και οι διευθυντές δύο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Μύκονο, ενώ μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης, η υπόθεση θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, που με τη σειρά του θα καταθέσει πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου, για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Η υπόθεση έφθασε αρχικά στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου και κατόπιν στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ο οποίος ζήτησε από τη γενική διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών να ελεγχθούν όλα τα έσοδα του δήμου, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου η οποία διέταξε και αυτή έρευνα σε όλα τα έσοδα για το διάστημα 2002-2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα