ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΦΡΑΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Κρίσιμη η σημερινή γενική συνέλευση των Φαρμακοποιών της Αθήνας, όπου αναμένεται να λάβουν απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

της Βασιλικής Αγγουρίδη

Συνεδριάζουν απόψε οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα συνεχίσουν την άρση της πίστωσης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

ή αν θα ακολουθήσουν τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και την πλειοψηφία των περιφερειακών Συλλόγων και θα αρχίσουν να εκτελούν συνταγές κανονικά.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, τουλάχιστον έως τις 25 του μηνός, οπότε και είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό για τον Απρίλη (άλλα περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ), γεγονός που φαίνεται πιθανό λόγο των ελάχιστων ημερών που μας χωρίζουν. Άλλωστε, αρκετοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα έχουν θέσει την αποπληρωμή του Απριλίου ως βασική προϋπόθεση, ώστε να μην ξεκινήσουν εκ νέου την άρση χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Πάντως, η κοινωνική πίεση που ασκείται στους Φαρμακοποιούς της Αττικής για παύση των κινητοποιήσεων τους είναι μεγάλη και ακόμα και μια αναστολή των κινητοποιήσεων δεν θα πρέπει να αποκλείεται, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΦΣ, από σήμερα είναι διαθέσιμα και για φαρμακεία της Αττικής και άλλων περιοχών, χρήματα που υπολειπόντουσαν από την πρώτη δόση του Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα