Σηκώνει το γάντι το «Αριστερό Ρεύμα»

Στο εσωτερικό της τάσης του κ. Λαφαζάνη επικρατεί ικανοποίηση και σύμφωνα με συνομιλητές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, η ξεχωριστή λίστα που κατατέθηκε, ονόματι «Αριστερή Πλατφόρμα», «κατατέθηκε όχι ως διχαστική παρέμβαση αλλά ως πρωτοβουλία που ενώνει και ριζοσπαστικοποιεί». Παράλληλα, στελέχη του Ρεύματος θεωρούν ότι το ποσοστό που κατέλαβε η «Αριστερή Πλατφόρμα», ήτοι 25,71%, είναι ικανοποιητικό, αφού εκφράζει το ¼ του «όλου ΣΥΡΙΖΑ».

Ρήξη

Σε

κάθε περίπτωση, στις διαρροές του Αριστερού Ρεύματος και των συνεργατών του Παναγιώτη Λαφαζάνη μπορεί κανείς να διαπιστώσει με την πρώτη ματιά ότι η εν λόγω τάση όχι μόνο  δε θα βάλει νερό στο κρασί της, αλλά θα επιμείνει ακόμη δυναμικότερα στις απόψεις της. Συγκεκριμένα, το Ρεύμα επιμένει στην ανάγκη «για μια εναλλακτική κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Κεντροαριστεράς ή της Κεντροαριστεροδεξιάς, που θα στηρίζεται στην κοινή δράση και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς», απευθύνοντας έμμεσο κάλεσμα μόνο σε αριστερές δυνάμεις, δηλαδή το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.
Παράλληλα, το Ρεύμα, στις «διαρροές αποτίμησης» του αποτελέσματος της συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβει και την άποψή του για ρήξη με την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., αλλά και την επιμονή του για μονομερείς ενέργειες έναντι των εταίρων της χώρας. «Το Αριστερό Ρεύμα ανέδειξε ως προτεραιότητα μιας αντιμνημονιακής προοδευτικής λύσης σοσιαλιστικού ορίζοντα τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη και την ΕΕ, τη διαγραφή, ακόμα και μονομερή, του χρέους και την απόρριψη της τρομοκρατίας και της εκβιαστικής καταστροφολογίας σε σχέση με το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη».

Καταγγελίες

Εντωμεταξύ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα στελέχη του Ρεύματος δεν κρύβουν, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους και την δυσφορία τους για το γεγονός ότι η απόφασή τους για ξεχωριστή λίστα υποψηφίων συγκέντρωσε πυρά από όλα τα υπόλοιπα μέλη της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «θεωρούν σημαντική επιτυχία το ποσοστό του 25,71%των αντιπροσώπων, το οποίο συγκέντρωσε στην κάλπη, πολύ περισσότερο που αυτό επετεύχθη μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα επιθέσεων εκ μέρους πολλών της πλειοψηφίας σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας για δήθεν “διχαστική” και δήθεν “διασπαστική” πολιτική».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το Ρεύμα, με διαρροές του, επιχειρεί να αποκρούσει τα όσα γράφτηκαν «σε μερίδα του αστικού τύπου» -όπως λένε χαρακτηριστικά αυτές οι διαρροές- και θέλουν τον κ. Λαφαζάνη να σχεδιάζει τη συγκρότηση «εσωκομματικής αντιπολίτευσης». «Ένας τέτοιος ρόλος  με τίποτα δεν αποδίδει τον αγωνιστικό, υπεύθυνο, ενωτικό και εποικοδομητικό ρόλο τόσο του Αριστερού Ρεύματος όσο και της Αριστερής πλατφόρμας, τα οποία επιδιώκουν την ενότητα και την περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνολικά και ειδικότερα σε κρίσιμα θέματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα