ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Να …αλλάξει την ατζέντα επιχειρεί τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός του. Ρίχνει το βάρος στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, «σηκώνοντας» το θέμα των εργασιακών σχέσεων.

Επιχείρηση …αλλαγής ατζέντας προωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιλαμβανόμενος πως το ΠΑΣΟΚ τρέμει συθέμελα στο εσωτερικό του. Σε μία προσπάθεια

να «ξεφύγει» για λίγο από τα προβλήματα που του δημιουργεί ο χειρισμός της υπόθεσης «λίστα Λαγκάρντ», αλλά και από μία σειρά γεγονότων που τον αποσταθεροποιούν στο εσωτερικό του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έριξε χθες το βάρος στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μιλώντας στο συνέδριο «Greece: Investment Forum Moving Forward», δήλωσε την σθεναρή στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και την προσπάθειά της, κάνοντας λόγο για ορίζοντα τετραετίας του κυβερνητικού σχήματος. Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό είναι πολύ μεγάλες και σημείωσε ως ‘εμμονή’ ότι εστιάζεται και πάλι η συζήτηση στο κόστος εργασίας. Επανέλαβε τη θέση του για ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, καθώς διαφορετικά  «δεν θα αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση», υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν κλείσουν οι θεμελιώδεις εκκρεμότητες και δεν σταλεί καθαρό μήνυμα για την αλλαγή της κατάστασης στην Ελλάδα, όλα τα άλλα θα θεωρούνται απλώς λόγια».

Με αυτό τον τρόπο, ο κ.Βενιζέλος επιχείρησε να …αλλάξει την ατζέντα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ μετά την πανελλαδική συγκέντρωση των στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας το Σαββατοκύριακο, μέσα από την οποία ζήτησαν αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και κατηγόρησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για επιλογές που οδηγούν το κόμμα στον αφανισμό, παρουσία του Κώστα Σκανδαλίδη, του Απόστολου Κακλαμάνη και του Θάνου Μωραΐτη.

Έτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κ.Βενιζέλος έχουν να κάνουν με τη στάση βουλευτών κατά των μέτρων, με τελευταίο «κρούσμα» την Θεοδώρα Τζάκρη να δηλώνει χθες πως έτσι όπως σχηματοποιούνται ως σήμερα, δεν πρόκειται να τα ψηφίσει. Πέραν αυτών, για νέο κόμμα μιλά σε βιβλίο του ο Μίμης Ανδρουλάκης, ενώ το ίδιο προεξοφλεί ο -εκτός ΠΑΣΟΚ πλέον- πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση Βενιζέλου, ενώ την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει για μετά την ψήφιση των μέτρων ο Ανδρέας Λοβέρδος…

Keywords
Τυχαία Θέματα