ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα καταστροφής», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έχουμε γίνει Αργεντινή» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στο μπαράζ αντιπαράθεσής τους στη Βουλή, λόγω των επερχόμενων μέτρων αλλά και των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο. 

Στην ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή, κατά την οποία

δεν προσήλθε ο Α. Σαμαράς, αλλά αντ’ αυτού απάντησε ο υπουργός Οικονομικών και αντί του Α. Τσίπρα τη σχετική ερώτηση έθεσε ο Παναγώτης Λαφαζάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υποχωρήσει πλήρως από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά και την επιμήκυνση τα μετέτρεψε «σε νέο καταστροφικό πακέτο μέτρων».

Λαφαζάνης: Ο λαός θα σας διώξει

«Πάτε να καταστρέψετε, να αφαιρέσετε, να συρρικνώσετε αυτή είναι η δήθεν αξιοπιστία σας. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα πακέτα καταστροφής, πρέπει να τελειώνουμε με το μνημόνιο και θα τελειώνουμε. Ο λαός σύντομα θα σας ανατρέψει, θα σας διώξει, θα σας πάει στο πολιτικό περιθώριο και θα επιλέξει πολιτικής ανασυγκρότησης με δικαιοσύνη και προοπτική» είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Στουρνάρας: Δεν έχουμε γίνει ακόμη Αργεντινή

«Αναζητούμε σήμερα ένα πακέτο 11,7 δισ. ευρώ που θα κατανέμει τα βάρη κατά το δυνατόν ακριβοδίκαια» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε παραδεχόμενος ότι «το επίπεδο των ελλήνων έχει πέσει, δεν έχει πέσει όμως δραματικά, δεν έχουμε γίνει Αργεντινή» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά στις πρόσφατε επαφές του πρωθυπουργού με τους Μέρκελ και Ολάντ, ο Γ. Στουρνάρας μίλησε για θετική αλλαγή κλίματος υπέρ της χώρας μας, τονίζοντας ότι μετά τις επαφές άρχισαν οι θετικές συζητήσεις για Ελλάδα: «υπάρχει μία αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης έχε αλλάξει το κλίμα και στην αγορά, γύρισαν και καταθέσεις που είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό λαό», ενώ ο Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε εξετάσεις υποταγής και υπακοής.

Αντιπαράθεση για ΑΤΕ και Τ.Τ. 

Αντιπαράθεση ξέσπασε και για τις τράπεζες. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υποστήριξε ότι ο υπουργός Οικονομικών με την πρόσφατη δήλωσή του στη Βουλή «κατέστρεψε το Τ.Τ. και το οδήγησε εκτός των συναλλαγών» και πρόσθεσε πως «αυτό το κάνετε χωρίς στοιχεία και χωρίς να βασίζεστε πουθενά στην πραγματικότητα για να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα και να ξεπουλήσετε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο». «Θα λυθεί το πρόβλημα», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας. Ο Π. Λαφαζάνης επανήλθε και στο θέμα της ΑΤΕ, καταγγέλοντας εκ νέου και την πώλησή της, μιλώντας για «χάρισμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα