ΣΕΒ ΚΑΤΑ… ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Απέφυγε να πάρει σαφή θέση για τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αφήνοντας κυβέρνηση και τρόικα να… βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Αντίθέτως, επέλεξε να ασκήσει κριτική στους κοινωνικούς εταίρους, λέγοντας ότι «καταφέραμε να αυτοκαταργηθούμε επειδή δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε».  

«Με εύλογη ανησυχία αλλά και κάποια απορία παρακολουθώ τις τελευταίες αυτές μέρες τα εργασιακά θέματα να γίνονται διαπραγματευτικό και επικοινωνιακό μπαλάκι στο πινγκ πονγκ που παίζεται

μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας», σημείωσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος. «Με θλίβει το γεγονός ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουμε βγει από το παιχνίδι,σήμερα άλλοι κανονίζουν για εμάς χωρίς εμάς αφήσαμε έτσι την κυβέρνηση μόνη στη γωνία και το πεδίο ελεύθερο στις απαιτήσεις της τρόικα», συμπλήρωσε. Επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στην  πλευρά των εργαζομένων γι’ αυτή την εξέλιξη, λέγοντας πως «τις “κόκκινες γραμμές” τις πληρώνουν στο τέλος οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα».

Όσον αφορά στα νέα μέτρα, ζήτησε μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας πως «πρέπει να γράψουμε με το δικό μας χέρι ένα νέο μνημόνιο στα ελληνικά. Ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού που θα γράφει “Ελλάδα” στην ούγια».

Keywords
Τυχαία Θέματα