Σε τροχιά εσωστρέφειας η ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το γεγονός ότι στις διαδοχικές συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, που έχουν λάβει χώρα από τη ρήξη Κουβέλη-Σαμαρά και εντεύθεν, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν αμφισβητήθηκε, ουδόλως σημαίνει ότι οι επιλογές του έγιναν αποδεκτές από όλους. Ακόμη και κεντρικά στελέχη του κόμματος, με θεσμικό ρόλο, διαφωνούν με το πέρασμα της ΔΗΜΑΡ

στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Στον αντίποδα, η εσωκομματική αντιπολίτευση που ήθελε ευθύς εξαρχής αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση αισθάνεται δικαιωμένη και προετοιμάζεται για… ρελάνς πρωτοβουλιών.

Ασκήσεις ισορροπιών

Η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ήταν ενδεικτική του θολού τοπίου που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος. Ο Φώτης Κουβέλης, θέλοντας να εκφράσει όλες τις πλευρές, δεσμεύθηκε πως το κόμμα θα στηρίζει ό,τι το βρίσκει σύμφωνο και θα καταψηφίζει όλες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με τις οποίες διαφωνεί. Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Βασίλης Οικονόμου, που έχει εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, έθεσε στη διάθεση του Φώτη Κουβέλη την παραίτησή του. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν την έκανε δεκτή και ξεκαθάρισε στον κ. Οικονόμου ότι συνεχίζει να τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη. Παρόλα αυτά, όσοι συμφωνούν με τις απόψεις Οικονόμου δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανεχθούν την αντιπαραθετική με την κυβέρνηση στάση της ΔΗΜΑΡ, ιδιαίτερα σε νομοσχέδια που αφορούν το Μνημόνιο, την εκταμίευση των δόσεων και την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Ήδη, τάσεις αποστασιοποίησης από την πολιτική της ΔΗΜΑΡ εμφανίζει ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ προβεβλημένα στελέχη της όπως ο Νίκος Τσούκαλης, ο Σπύρος Λυκούδης και ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, έχουν αποσυρθεί από τα τηλεοπτικά πάνελ και τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα