Νέες απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Με δύο νέες 24ωρες απεργίες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου συστήνοντας ταυτόχρονα επιτροπές διαλόγου, που θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την εξομάλυνση της κατάστασης. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση την Πέμπτη,

προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Νωρίτερα σε τετράωρες στάσεις εργασίας (9.00 έως 13.00) αποφάσισαν να κινηθούν από αύριο έως την Παρασκευή οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με «επιφυλάξεις» και «καχυποψία» τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας.

Σε εξέλιξη είναι και η συνεδρίαση του συντονιστικού των πρυτάνεων, το οποίο αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, για να τον ενημερώσει για τις τελικές του αποφάσεις στις 18:00.

Υπουργείο Παιδείας: Εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα τα προσεχή εξάμηνα

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση προς όφελος των φοιτητών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται αύριο Τετάρτη, και από πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζεται «πολύ σημαντική κίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου, η οποία αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».

Keywords
απεργιες, αει, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, αει, σταση εργασιας, υπουργείο παιδείας, εκπα, νέα, θεσσαλονικη, ιουνίου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, εκπα, υπουργείο παιδείας, δυνατοτητα, εξετασεις, εξελιξη, κινηση, οφελος, πεμπτη, πτυχιο, ρυθμιση, εξεταστικη, υπουργειο, ιουνίου, πηγες
Τυχαία Θέματα