Σε κινητικότητα 1.618 εργαζόμενοι στην Υγεία

14:45 5/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε καθεστώς κινητικότητας τίθενται 1.618 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, το σχέδιο της κινητικότητας είναι «σφιχτό» χρονικά, με στόχο έως τον Σεπτέμβριο να έχει μπει σε λειτουργία ο…νέος υγειονομικός χάρτης.
Έτσι,

στις 13 Αυγούστου ξεκινά η συλλογή του υλικού της αξιολόγησης των φορέων από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.
Μέχρι τις 23 Αυγούστου θα έχει καταρτιστεί ο κατάλογος με τα ονόματα των εργαζομένων που τίθενται σε κινητικότητα.
Από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι καταθέτουν τις προτιμήσεις τους σε ότι αφορά την μετακίνηση τους σε όμορα νοσοκομεία.
Στις 31 Αυγούστου ξεκινάει η κυρίως διαδικασία της κινητικότητας.
Στις 16 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των εργαζομένων στις νέες τους θέσεις.

Εξαίρεση στη δέσμευση του Άδωνη Γεωργιάδη για μη απόλυση, αποτελούν όσοι εντοπισθούν με πλαστά δικαιολογητικά ή εις βάρος τους εκκρεμούν πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις καταλήψεις των τελευταίων ημερών στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», προειδοποιώντας ότι η κατάληψη χώρων νοσοκομείων του ΕΣΥ αποτελεί «πειθαρχικό παράπτωμα εν μέσω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας – κινητικότητας».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι το πρώην Λοιμωδών δεν πρόκειται να κλείσει, αντίθετα θα αναβαθμιστεί σε μία προσπάθεια να προσφέρει καλύτερες και πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το Σπηλιοπούλειο, το Αγία Βαρβάρα, το Πατησίων, η Πολυκλινική, το Αμαλία Φλέμινγκ, και το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακα, Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (Ι.Ε.Ν.Θ.Υ.Α.Ε) είναι τα νοσηλευτικά ιδρύματα – «δεξαμενές», από όπου θα αποχωρήσουν γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό προς άλλες μονάδες υγείας.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα νοσοκομεία που μπαίνουν στο… μικροσκόπιο είναι το «Παναγία» αλλά και τα νοσοκομεία Ειδικών Παθήσεων και Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα