Σε επαφή με Υπ. Εργασίας η ΣΕΚ για καταγγελίες για νέο ωράριο καταστημάτων

14:44 5/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αριθμό καταγγελιών που αφορούν παραβίαση βασικών εργασιακών όρων και ρυθμίσεων εις βάρος των εργαζομένων οι οποίες προκύπτουν συνεπεία της επέκτασης του ωραρίου εργασίας, έχει δεχθεί η ΣΕΚ και είναι σε επαφή με το Υπουργείο Εργασίας για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Αναπληρωτής ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας σε δηλώσεις στα γραφεία της ΣΕΚ,

ανέφερε ότι η Συνομοσπονδία θα αναμένει να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, «για να μπορέσει να γίνει μια συνολική αξιολόγηση του μέτρου και να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε πιο ουσιαστικά και εμπεριστατωμένα».

«Το κομμάτι που αφορά τις καταγγελίες μας ανησυχεί ιδιαίτερα και είμαστε ήδη σε επαφή με το Υπουργείο Εργασίας και την ίδια την Υπουργό σε μια προσπάθεια αυτές οι περιπτώσεις να τύχουν άμεσης προσέγγισης και τα προβλήματα που προκύπτουν να τύχουν άμεσης επίλυσης, έτσι ώστε να μην θυματοποιηθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής που πηγάζει από την επέκταση του ωραρίου καταστημάτων», είπε ο κ. Μάτσας.

Σε άλλη ερώτηση σε σχέση με πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να προκηρύξει θέση για εξωτερικό σύμβουλο για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Μάτσας είπε ότι η ΣΕΚ θέλει να έχει λόγο και ρόλο στο γενικότερο θέμα και ότι από την πρώτη στιγμή ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποτελέσει μέρος της όποιας διαδικασίας προκύψει σε σχέση με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

«‘Εχουμε ουσιαστικά καταθέσει τη θέση και άποψη ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αποτελέσει μέρος της όποιας διαβούλευσης, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι συλλογικό, να δημιουργεί συνθήκες και προϋποθέσεις ανάπτυξης των οργανισμών αυτών, αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργεί συνθήκες κατοχύρωσης και προς τους ίδιους τους εργαζόμενους, αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια καταβληθεί προς την κατεύθυνση της συγκεκριμένης πολιτικής δεν μπορεί να αφήσει εκτός διαδικασίας το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα