Σε γαλλική «τροχιά» η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης αναμένεται να βγει «στον αέρα» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τον ερχόμενο Ιούνιο, ενδιαφέρον αναμένεται να δείξει η κρατική εταιρεία των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF). Όσον αφορά την εταιρεία

Rosco που έχει αναλάβει τη συντήρηση του τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με το Γάλλο υπουργό Μεταφορών, ενδιαφέρον αναμένεται να δείξει η γαλλική εταιρεία Alstom.

Παράλληλα σε ότι αφορά τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και στην αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ο Φρεντερίκ Κουβιγιέ είπε πως σχετικό ενδιαφέρον υπάρχει από τον γαλλικό κατασκευαστικό όμιλο της Vinci, ο οποίος και δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών τόνισε «οι δηλώσεις σήμερα του Γάλλου υπουργού Μεταφορών, αποτελούν απτή απόδειξη για ενεργό συμμετοχή των γαλλικών επιχειρήσεων στην προσπάθεια σταθεροποίησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα