Παράδεισος για offshore και τα… Νέα Στύρα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για την πορεία των ελέγχων αναφορικά με τις εξωχώριες στην Κύμη. Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του ο βουλευτής κατήγγειλε ότι οι έλεγχοι καθυστερούν δραματικά την ίδια ώρα που ακόμη 46 εξωχώριες εντοπίζονται να διαθέτουν τίτλους για μεγάλης αξίας ακίνητα στην περιοχή.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης είπε ότι τόσο για τις offshore στην Κύμη όσο και για τις offshore

εταιρείες στο Κρανίδι έχει επιληφθεί το Διαπεριφερειακό Κέντρο Αθηνών. Οι έλεγχοι είναι ακόμη σε εξέλιξη και καλύπτονται στο στάδιο αυτό από το φορολογικό απόρρητο. Πρόκειται περί εταιρειών με ακίνητα, και όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι ελέγχονται. Αμέσως μετά το πέρας των ελέγχων το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει τη Βουλή με την επιφύλαξη των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου.

Ο κ. Μαυραγάνης είπε επίσης ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τα δημοσιεύματα για τις εξωχώριες με έδρα της βρετανικές παρθένες νήσους, προσπάθησαν να συγκεντρώσουν στοιχεία, ακόμη και με επιτόπιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους. Όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μελετώνται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα