ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται από σήμερα 2.000 αστυνομικοί, ενώ σε επιφυλακή  είναι και συνάδελφοί τους στην Αθήνα στις μαθητικές παρελάσεις. Διαβάστε για τα μέτρα και τους δρόμους που πρόκειται να κλείσουν. 

Είναι δεδομένο ότι οι παρελάσεις της 28ς Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Η αστυνομία,

όπως είναι φυσικό εστιάζει στη Θεσσαλονίκη στη στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής. Μάλιστα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να τηρηθεί η νομιμότητα και σε καμία περίπτωση να μην επαναληφθούν στην παρέλαση της συμπρωτεύουσας εικόνες όπως οι περυσινές, όπου αποδοκιμάστηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πολιτικοί που τον πλαισίωναν στην εξέδρα των επισήμων.

Αστυνομική …παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι δυνάμεις της πόλης ενισχύθηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες έχουν καταφτάσει από την πρωτεύουσα, αλλά και από νομούς της Μακεδονίας. Την Κυριακή, περιμετρικά από την εξέδρα των επισήμων θα στηθούν κιγκλιδώματα, ενώ η Αστυνομία θα κάνει και συνεχείς προελέγχους. Ακούγεται ότι θα ακολουθηθεί το σχέδιο που εφάρμοσε η αστυνομία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012 στην Αθήνα, οπότε οι θεατές θα υπάρχουν μόνο από τη μία πλευρά της εξέδρας και σε απόσταση 100 τουλάχιστον μέτρων από αυτή.

Παρέλαση με …guest list στην Αθήνα

Στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας την Κυριακή τα μέτρα ασφαλείας θα είναι εξίσου αυστηρά, ενώ το να βρεθεί κανείς στην εξέδρα των επισήμων θα είναι μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση αφού θα επιτρέπεται να πλησιάσει κάποιος σε αυτή μόνο αν έχει πρόσκληση ή διαπίστευση. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου όπου θα γίνουν παρελάσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινήσει από τις 10:00, ενώ από τις 6:00 το πρωί θα απαγορεύεται στους δρόμους των παρελάσεων η στάση και η στάθμευση τροχοφόρων.

Στο κέντρο της Αθήνας οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά από τις 7:00 στην λεωφόρο Αμαλίας, στη οδό Πανεπιστημίου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα από την οδό Σέκερη έως την οδό Πανεπιστημίου. Εξαιτίας της δοξολογίας θα διακοπεί από τις 6:00 η κυκλοφορία στην οδό Σκουφά, στην οδό Λυβαβηττού, στην οδό Σόλωνος στο τμήμα μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα και Δημοκρίτου στο τμήμα μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.

Στον Πειραιά η Τροχαία θα κάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 9:00 στις παρακάτω οδούς: 34ου Συντάγματος Πεζικού στο τμήμα μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου, Ηρώων Πολυτεχνείου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας και Β.Γεωργίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτω

Keywords
Τυχαία Θέματα