ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΥΠΟΠΤΟΥΣ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα, στην Ιπποκράτους δηλώνουν αποφασισμένοι να τα δώσου όλα για τη δόση.  Ψάχνονται για τις πιθανές διαρροές κατά τη διαδικασία ψήφισης. Τα βρήκαν στον ΚΤΕ, χθες το βράδυ, αφού πρώτα τα … έχασαν στη Βουλή!

«Όλα για την εκταμίευση της έκτης δόσης». Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημαʼτης Ιπποκράτους, που κάνει ό,τι μπορεί για να εξομαλύνει την κατάσταση σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου τα μέτρα που έρχονται στη Βουλή την επόμενη

εβδομάδα να ψηφιστούν και να αρχίσει έτσι η διαδικασία εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Σε συνάντηση του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα χθες, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, οι κ.κ.Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας έθεσαν μεταξύ άλλων το θέμα του επιδόματος γάμου και της στασιμότητας στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, έχοντας το βλέμμα στη ΔΗΜΑΡ, με στόχο την ψήφιση των μέτρων. Πήραν μάλιστα την καθησυχαστική απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών ότι πρόκειται για θέματα που συζητά με την τρόικα.

Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να ψηφίσει τα μέτρα, προκειμένου  να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των χρημάτων, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει τώρα άλλα προβλήματα. Το «αντάρτικο» των βουλευτών του χθες στη Βουλή ενόψει της ψήφισης νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις που κατέληξε σε έκτακτη σύγκληση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος, αλλά και η …σπουδή της Ιπποκράτους να ενημερώσει λίγο αργότερα ότι εκεί «τα βρήκαν οι βουλευτές» είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ.

Εντωμεταξύ, με τον φόβο των διαρροών στην ψήφιση των μέτρων την επόμενη εβδομάδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προγραμματίζει να συγκαλέσει την ΚΟ του κόμματός του άμα τη επιστροφή του από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, πιθανότατα την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα