Σε ανασχηματισμό προχωρά και ο ΣΥΡΙΖΑ

Η συνεδρίαση διεξήχθη στη σκιά της εσωστρέφειας που προκάλεσε το κείμενο των 53 «προεδρικών» και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να θέσει όλα τα στελέχη προ των ευθυνών τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε σε όλα τα στελέχη που ήταν παρόντα πως πρώτο μέλημα όλων στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η μάχη της προεδρικής εκλογής, που θα δείξει αν θα διεξαχθούν εκλογές

εντός 6μήνου ή αν θα παραταθεί η ζωή της κυβέρνησης Σαμαρά ως τα μέσα του 2016.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε με έμφαση στα στελέχη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει το «πάθημα» της ΕΔΑ του 1958, που «ενώ είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, απέφυγε να ενσωματώσει το κέντρο, με αποτέλεσμα το ’61 να πέσει από το 24% στο 14%», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να καλύπτει όλες τις απόψεις, αφού περιορίστηκε στο να μιλήσει για τη συγκρότηση μίας συμμαχίας «πλατιάς, δημοκρατικής, προοδευτικής και ριζοσπαστικής» που «θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές».

Έρχεται ανασχηματισμός

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε «οργανωτικές και πολιτικές αδυναμίες» του κόμματος και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν το πρώτο κόμμα στη χώρα να μην έχει εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα». Παράλληλα, προϊδέασε και για εσωτερικό ανασχηματισμό, κάνοντας λόγο για «ανασυγκρότηση από την Πολιτική Γραμματεία ως τις τοπικές οργανώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα