ΣΑΒΒΙΔΗΣ: ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

Σε μία συνέντευξη Τύπου με …πρωθυπουργική αύρα στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης ο Ιβάν Σαββίδης ανέλυσε τα σχέδια του για τον ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε και για την παρουσία ρωσικών κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία.

Τα σημαντικά μέρη της συνέντευξης:

Το πιο τρομερό είναι να μην απαντάς στις ελπίδες. Πρέπει, πάντως, να ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουν. Μπορώ να πω ότι ένας ποδοσφαιριστής αγοράστηκε, έκανε 5 εκατομμύρια ευρώ και τι έγινε; Μπήκε

στο καλάθι των αχρήστων. Μπορούμε να κάνουμε κάποια άλλα πράγματα. Ίσως να μην καταλάβατε τι εννοούσα. Αυτές οι οικονομικές κυρώσεις, έχουν πάρει από εμάς τα χρήματα που θα μπορούσαμε να τα δώσουμε για να πάρουμε ποδοσφαιριστές.

Και να πάρουμε έναν πολύ ακριβό ποδοσφαιριστή, δε θα συμπληρώσει την ομάδα, αλλά μία όχι και τόσο άνετη κατάσταση θα δημιουργήσει. Η ομάδα θα πρέπει να έχει το ίδιο επαγγελματικό επίπεδο. Επιχείρησα να αποκτήσουμε από την Ουκρανία έναν παίκτη με ελληνικές ρίζες (σ.σ. προφανώς αναφέρεται στον Ευγένιο Χατσερίντι της Ντιναμό Κιέβου).

Αν εμείς συνδέουμε την τύχη μας, στα επόμενα 3-5 χρόνια θα είμαστε με τον προπονητή που έχουμε τώρα. Προς το παρόν κοιτάμε ο ένας τον άλλον και θα του πω, ποιος χρειάζεται, ποιος είναι ικανός, ώστε η ομάδα να παίξει διαφορετικά. Αν το χειμώνα, εμείς φέρουμε όλη την ομάδα της Μπαρτσελόνα στη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι θα είμαστε στη δεύτερη θέση. Και καταλαβαίνετε γιατί το λέω. Για αυτό και εγώ θα χρησιμοποιήσω πράγματα αποτελεσματικού χαρακτήρα. Σας είπα. Και εγώ δεν κοιμάμαι, αλλά πλέον και κάποιοι άλλοι δεν κοιμούνται.

Αν θεωρώ ότι πρέπει να πάρω παίκτες, θα το κάνω. Δε θέλω να ασχολούμαι με δολοπλοκίες όμως. Η φιλοσοφία μου είναι η εξής. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να χάνει κανέναν αγώνα. Θα πρέπει να παίζουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας. Εμείς χάσαμε στην Κρήτη. Έτσι αξιολογώ εκείνο το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να λέμε όταν χάνουμε ότι ο άλλος ήταν πιο δυνατός ή πιο τυχερός. Μετά την κόκκινη κάρτα, είδα με μεγάλη ικανοποίηση ότι Θεός φυλάξοι δε μπορούν να βάλουν γκολ ούτε έτσι. Για αυτό λέω για τύχη. Αλλά ο επαγγελματισμός μας πρέπει να είναι η πρώτη θέση. Για αυτό πρέπει να επενδύουμε χρήματα για να κάνουμε μία ομάδα αστέρι. Δεν το κρύβω ότι βλέπω τους Έλληνες που παίζουν στο εξωτερικό.

Θέλω να ξαναπώ ότι με οδηγεί η σκέψη να μην κάνω κάποιο κακό. Για αυτό πολύ προσεκτικά, εμείς θα παίρνουμε αποφάσεις, οι οποίες θα χαροποιούν εμάς και τους οπαδούς. Όταν είμαστε στο στάδιο όλοι είμαστε οπαδοί. Εγώ διαφέρω από τον προπονητή, γιατί εγώ και να βρίζω δε μπορεί να με αποβάλλει διαιτητής, Για αυτό θα πρέπει να αφήνει το συναίσθημα στο σπίτι.

Μετά το παιχνίδι με τη Ραπίντ, ευγνωμονώ τον Θεό που πήρα αυτό το σοβαρό μάθημα. Και τότε πήρα ένα σεμινάριο. Όσα έγιναν τότε δεν ήταν καθόλου λογικά. Όλα όσα έγιναν δεν είχαν καμία εξήγηση. Ούτε μέχρι σήμερα υπάρχει εξήγηση και τελικά πήραμε αυτό που αξίζαμε. Πιθανόν να είναι ένα ακριβό μάθημα, το οποίο έμμεσα πλήρωσα. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αν δεν κάνω λάθος 5 εκατομμύρια ευρώ… Αν τα έπαιρνε και πήγαιν

Keywords
Τυχαία Θέματα