ΣΑΝΤΟΣ: ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

20:25 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Σίγουρος για το ότι η Ελλάδα μπορεί να εμφανιστεί ανταγωνιστική στο Euro αρχής γενομένης από την Παρασκευή κόντρα στην Πολωνία ο Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά τόνισε: «Νομίζω ότι η άμυνα ήταν το κλειδί της επιτυχίας της ομάδας. Το παιχνίδι βέβαια έχει δύο φάσεις και επίθεση και άμυνα, τα οποία είναι σημαντικά εξίσου. Ωστόσο θεωρώ ότι η ομάδα ότι ήταν και καλή και στις δύο. Ειδάλλως δεν θα ήμασταν εδώ. Αυτό βέβαια οφείλεται

στους παίκτες μου, στην προσπάθεια και στη θέληση».

Αν αρχίσω να αναλύσω την Πολωνία, θα ήταν σαν να έδινα το πιάτο φαγητό στους Πολωνούς. Σεβόμαστε την Πολωνία ως ομάδα, είναι σύνολο δυνατό, οργανωμένο με καλούς παίκτες. Σ” εμένα επίκειται να βρω τις λύσεις για να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία των Πολωνών.

Αν δεν είχαμε πλάνο να χτυπήσουμε τους Πολωνούς, θα ήμασταν σε διακοπές. Έχουμε όμως πλάνο και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Βέβαια το ποδόσφαιρο έχει τρία αποτελέσματα. Εμείς βέβαια θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη, έχοντας στη συνείδηση ότι ο αντίπαλος είναι σδυνατός και παίζει μπροστά στον κόσμο του. Εμείς όμως είμαστε προετοιμασμένοι. Είναι λογικό να έχω στο μυαλό μου την ενδεκάδα. Αλλά δεν μπορώ να την πω από τη στιγμή που δεν την έχω πει στους παίκτες.

Θέλουμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη χαρά στον ελληνικό λαό. Το έχουμε αποδείξει και θα αγωνιστούμε με πάθος και αποφασιστικότητα γι’ αυτό. Οι Έλληνες θα πρέπει να είναι ήρεμοι ότι θα δώσουμε παραπάνω από το 100%. Αν αυτό φτάνει, μόνο ο Θεός το ξέρει.

Είμαι 56 χρόνων κι αν αισθανόμουν πρωτάρης, κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Τα τελευταία 12 χρόνια είμαι σε υψηλό επίπεδο. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι νιώθω τεράστια ικανοποίηση που βρίσκομαι εδώ. Κανείς δεν νιώθει περισσότερο Έλληνας από εμένα.

“Ο Ρεχάγκελ έγραψε μια χρυσή σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ευγνωμονούμε γι’ αυτό. Κατάφερε να δημιουργήσει κάτι υγιές, έφερε την ομάδα τρεις φορές στα τελικά μεγάλων διοργανώσεων. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφίες και ιδέες είτε Ρεχάγκελ είτε Σάντος λέγεται αυτός και νομίζω ότι οι συγκρίσεις δεν κάνουν καλ”.

Εγώ αντικατέστησα τον Ρεχάγκελ το 2010 και από το 2004 μόνο τέσσερις ποδοσφαιριστές συνεχίζουν από τότε. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι συνδέει αυτές τις ερωτήσεις. Αποτελεί πάντως τιμή που τον διαδέχθηκα και νομίζω ότι αυτό το είχα πει από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Ελλάδα και να που αυτό το όνειρο πραγματοποιήθηκε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραγκούνης είπε: «Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, θέλουμε όμως τη νίκη. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις όμως, καλύτερα να μην το χάσεις, ιδίως τον πρώτο αγώνα. Θα μας πει ο προπονητής τις λεπτομέρειες και θα βγούμε για το καλύτερο».

«Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχουμε σε μια διοργάνωση που έχουμε κατακτήσει. Θα προτιμούσα και εγώ να παίζουμε στην Αθήνα με 70.000 κόσμου και να έχουμε άγχος. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά εύχομαι ότι όπως και πριν οκτώ χρόνια να έχουμε την ίδια κατάληξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα