ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

20:25 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Τη σύλληψη ενός 68χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση σε σχολείο του Μπρίντιζι στις 19 Μαΐου όπου ένα 16χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του επιβεβαίωσε σήμερα η εισαγγελία του Μπρίντιζι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο 68χρονος ονομάζεται Τζάννι Βαντατζιάτο και ζει στο χωριό Κοπερτίνο, έξω από την πόλη Λέτσε.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του φέρεται να ομολόγησε ότι «επινόησε

και έφτιαξε μόνος του την βόμβα», που προκάλεσε τον θάνατο της δεκαεξάχρονης μαθήτριας Μελίσσα Μπάσσι και τον τραυματισμό άλλων έξι συμμαθητών της, που φοιτούν σε τεχνικό λύκειο του Μπρίντιζι.

Κατηγορείται για σφαγή με χρήση τρομοκρατικών μεθόδων και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αιτία της φονικής αυτής επίθεσης φέρεται να είναι προσωπικού χαρακτήρα διαφορές του Βαντατζιάτο, ίσως με τον λυκειάρχη του σχολείου Μορβίλλο -Φαλκόνε, έξω από την είσοδο του οποίου τοποθετήθηκε η βόμβα.

Παράλληλα όμως υπογραμμίζεται ότι μπορεί και να πρόκειται για εκδίκηση κατά των εισαγγελέων του Μπρίντιζι, από την στιγμή που το δικαστήριο της πόλης βρίσκεται ακριβώς πίσω από το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα: ο εξηνταοκτάχρονος Ιταλός είχε πέσει θύμα απάτης, χάνοντας τριακόσιες χιλιάδες ευρώ, μετά από ασύμφορη αγορά καυσίμων. Η σχετική δίκη ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, και, όπως διέρρευσε, ο Βαντατζιάτο θεωρεί ότι δεν του αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Οι υπεύθυνοι των ερευνών, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, δήλωσαν ότι «δεν υπάρχει βεβαιότητα σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης, διότι ο κατηγορούμενος δεν παρείχε καμία σχετική επιβεβαίωση». Θα πρέπει, επίσης, να εξακριβωθεί, αν υπάρχουν τυχόν συνεργοί.

Έως τώρα, κατά συνέπεια, διαψεύδεται τόσο το σενάριο οργανωμένης τρομοκρατικής επίθεσης, όσο και εκείνο μαφιόζικης σφαγής.

Όπως μεταδίδει το BBC η ιταλική αστυνομία «συνομίλησε» με 1.400 ανθρώπους και διεξήγαγε 32 έρευνες σε σπίτια.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα