Σάντος: "Εμείς φταίμε για το 0-3"

Ο Φερνάντο Σάντος άσκησε κριτική στους παίκτες της Εθνικής ομάδας για τα γκολ που δέχθηκαν κόντρα στην Κολομβία και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Αναλυτικά είπε: Τα τρία γκολ δεν είναι συνηθισμένα για την ομάδα μου. Ήταν το πρώτο ματς που είχαμε τόσο μεγάλη διαφορά γκολ. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με την άμυνα, αλλά με όλη τη λειτουργία της ομάδας. Θέλουμε να διορθώσουμε τα

πράγματα ενόψει του επόμενου αγώνα. Διαλέξαμε το Αρακαζού γιατί τα επόμενα 2 ματς στο Νατάλ και στη Φορταλέζα είναι σε αντίστοιχες κλιματολογικές συνθήκες και απέχουν μόλις 45 λεπτά με το αεροπλάνο. Η πρώτη επιλογή που ήταν το Σάο Πάολο θα απαιτούσε ταξίδια 7 ωρών.

Η ομάδα νομίζω πήγε καλά. Δεν πρέπει να κριτικάρουμε τους παίκτες. Μας έλειψε μόνο το γκολ. Τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν στιγμές αδράνειας. Δεν ήμασταν 100% εκεί. Αυτό έχει να κάνει με την ομάδα κι όχι με έναν ποδοσφαιριστή. Αυτά τα γκολ θα τα δεχόμασταν με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Ήταν γκολ της πλάκας! Αν θυμηθώ το φιλμ αγώνα, ο Καρνέζης έκανε μία δύο επεμβάσεις. Αυτό που μας προβληματίζει επίσης είναι το ότι δεν βάλαμε γκολ. Περισσότερο φταίμε εμείς, παρά ο αντίπαλος για αυτό το 3-0.

Η ομάδα έκανε τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Με Τοροσίδη και Κονέ. Η εικόνα που υπήρχε ήταν ότι η Ελλάδα θα γύριζε το ματς. Το ίδιο πίστευαν και οι παίκτες στο ημίχρονο. Τους έβλεπα. Όμως σε μια στιγμή αδράνειας δεχθήκαμε ένα φθηνό γκολ. Στη συνέχεια χάσαμε τη φάση με το Γκέκα και εκεί φάνηκε ότι η ομάδα δεν είχε ηθικό για τη συνέχεια. Όταν χάνεις με 3-0 δεν μπορείς να μιλήσεις για αδικία. Εμείς πάντα θέλουμε το μηδέν στην εστία μας, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε σε αυτόν τον τομέα. Έχω μια συγκεκριμένη τακτική για τον χθεσινό αγώνα, αλλά θέλω να δω την αποκατάσταση των παικτών. Μετά το 3-0 δεν πρέπει να πούμε ότι τα αλλάζουμε όλα. Δεν είναι αυτό το σωστό μονοπάτι. Όμως καταλαβαίνω και τις δικές σας απορίες. όταν χάνεις με 3-0 λένε πολλοί ότι πεέπει να παίζουν άλλοι ποδοσφαιριστές, αλλά δε νοιμίζω ότι είναι έτσι. Διάβασα κάπου ότι ήταν καλύτερα να παίξουμε για το 0-0... Τόσο καιρό ακούω ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει και μετά το χθεσινό που κάναμε αυτή την εμφάνιση γυρίσαμε στον κυνισμό μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα