Δεν το είδαν ως ...ήττα στο ΠΑΣΟΚ

Αντίθετα, εξηγούν ότι προκηρύσσονται μεν 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ άμεσα, πλην όμως το θέμα δεν τελειώνει εκεί. Αφενός θεωρούν ως νίκη το γεγονός ότι όσο διαρκεί η προθεσμία αξιολόγησης των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, δεν απολύεται κανείς τους, αφετέρου εφόσον «πιάσουμε» τα συμφωνηθέντα, θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται ικανοποιημένος

από το αποτέλεσμα της συνάντησης και το κείμενο που εκδόθηκε, ιδιαίτερα δε, από το σημείο όπου αναφέρεται πως αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στην συνάντηση συμφωνήθηκε για τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε καθεστώς διαθεσιμότητας πως θα συνεχιστεί η αξιολόγηση άμεσα, ενώ μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης συζητήθηκαν και μία σειρά από άλλα κρίσιμα θέματα, από τις συσκέψεις υπουργών της ΕΕ ως το τέλος της προθεσμίας ως τις αφίξεις ξένων αρχηγών κρατών τις επόμενες μέρες στην χώρα μας, που θεωρούνται ιδιαιτέρως κρίσιμες στην πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.

Συζήτησαν ακόμα θέματα που άπτονται του συντονισμού της νέας κυβέρνησης, αλλά και άλλα για τις επαφές με τους θεσμικούς μας εταίρους και τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, στον δρόμο προς την διαπραγμάτευση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα