ΣΑΝΤΟΣ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ

Ο Φερνάντο Σάντος πιστεύει ότι η Εθνική μπορεί να κατακτήσει ακόμα και την πρωτιά στον όμιλό της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ νωρίς  να κάνουμε σενάρια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος προπονητής:

«Οι Έλληνες όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το έχουν αυτό. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι αρκετά δυνατό και εύχομαι να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό. Στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης.

Το ότι η Τσεχία έχασε από τη Ρωσία δεν μου αλλάζει την άποψη μου γι’ αυτήν. Είναι

καλή, γρήγορη και συμπαγής ομάδα. Αν και έχασε 4-1, έδειξε τα βασικά της χαρακτηριστικά και παραμένει ένα επικίνδυνο σύνολο. Θέλω να πιστεύω ότι θα εξουδετερώσουμε τα βασικά της ατού”

Εχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου για την ενδεκάδα. Θα περιμένω και την τελευταία προπόνηση για να αποκτήσω μία πιο ξεκάθαρη γνώμη.

Υπάρχουν τρία αποτελέσματα σε κάθε ματς. Εμείς θα πάμε για τη νίκη, αλλά αν δεν μπορέσουμε, θα κοιτάξουμε να μη χάσουμε. Αυτό πιστεύω το λέει κάθε προπονητής. Πρέπει να αποφύγουμε την ήττα.

 Aν παραδεχθούμε ότι η Ρωσία έχει καπαρώσει τη μία θέση του ομίλου, είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι αύριο δεν θα τα πάμε καλά. Δεν μπορούμε να κάνουμε σενάρια για τη δεύτερη θέση όταν δεν έχει χαθεί η πρώτη. Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε πως πρέπει να κερδίσουμε την Τσεχία και να αφήσουμε στην άκρη τα μαθηματικά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά.

Πρέπει να σταθούμε στις επιθετικές αρετές της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Πολωνία. Δεν είναι μόνο η άμυνα, αλλά και η επίθεση. Από τη στιγμή που και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές κατάλαβαν ότι μπορούν να είναι καλοί και αμυντικά και επιθετικά, μπορούν να το κάνουν και στο ματς της Τρίτης.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν δημιουργήσει εξαιρετικό κλίμα. Είναι μια οικογένεια μεταξύ τους. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι που συνεχίζεται αυτό το πολύ καλό κλίμα και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα». 

Keywords
Τυχαία Θέματα