ΡΕΣΛΕΡ: ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ

Με μια σκληρή δήλωση, όμοια με τις τόσες που έκαναν διάφοροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τη χώρα μας, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ τόνιζει μεταξύ άλλων ότι «η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος».

«Καμία παροχή χωρίς αντάλλαγμα», λέει ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild am Sonntag» και προειδοποιεί ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» όπως και  ότι «θα ήταν λανθασμένη η εντύπωση ότι η συμπεριφορά

της Ελλάδας δεν θα έχει καμιά συνέπεια».

«Χρήματα δίνονται μόνο για αντίστοιχα βήματα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων», συνεχίζει ο Ρέσλερ υπενθυμίζονας ότι η τρόικα έχει ήδη παρακρατήσει ένα δισεκατομμύριο από τη χρηματική βοήθεια.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για το τι θα συμβεί «αν οι Έλληνες εκλέξουν τη λάθος κυβέρνηση» επαναλαμβάνει ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση στο μέλλον, θα χρειαστεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων».

Αν «η Ελλάδα δεν τηρεί τις ξεκάθαρες συμφωνίες, καταστρέφει η ίδια τις βάσεις για περαιτέρω οικονομική βοήθεια και, εν προκειμένω, ισχύει η αρχή: καμιά παροχή χωρίς αντάλλαγμα» τονίζει ο ίδιος.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα