ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ

Έκκληση για ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και ενεργοποίηση των πολιτών και  των δημοτικών Αρχών, προκειμένου να αποφευχθούν οι πυρκαγιές ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θοδωρής Δρίτσας.

Κατά την επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Τάσο Μαυρόπουλο στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έλαβαν ενημέρωση από τον Υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα

Πολιτικής Προστασίας Θανάση  Μπούφη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Μπονάτσο και από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο κ. Δρίτσας δήλωσε ότι: «Η ανθρώπινη αμέλεια και οι ισχυροί άνεμοι είναι οι πρώτες αιτίες για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες και σήμερα και για την ταχύτατη επέκτασή τους». Υπογράμμισε, όμως, ότι επικίνδυνες ελλείψεις και η ελλιπής ετοιμότητα του μηχανισμού δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης είναι και σήμερα παρούσες και γεννούν τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία. Τέλος, απηύθυνε έκκληση για ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και ενεργοποίηση πανελλαδικά των πολιτών και των δημοτικών Αρχών, «ώστε να καθαριστούν γρήγορα από τα ξερά χορτάρια όλες οι δημόσιες εκτάσεις, οι κοινόχρηστοι χώροι και τα ιδιωτικά οικόπεδα». Σε αυτό το έργο, πρόσθεσε ότι « πρέπει να ενισχυθούν οι εθελοντικές ομάδες», για να καταλήξει λέγοντας: «Σε εμάς εναπόκειται σε κρίσιμες στιγμές να αποδείξουμε ότι ως κοινωνία μπορούμε να πάρουμε τις ευθύνες επάνω μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα