ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Η  αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο όταν το κλιμάκιο της τρόικας επιστρέψει στην Αθήνα, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σεπτέμβριο και μόνο τότε θα προετοιμάσει την τελική αξιολόγηση για την υλοποίηση του προγράμματος. Είναι πολύ

πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα πιο πριν» είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αντουάν Κολομπανί.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας έφτασαν την Τρίτη στην Αθήνα και άρχισαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τον έλεγχο για τα όσα έχουν γίνει, ενώ αναμένεται να ολοκληρώσουν την αποστολή τους στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κολομπανί, έως το Σεπτέμβριο, όπου η τρόικα θα έχει ολοκληρωμένη άποψη για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, η  Ευρωζώνη και η Ελλάδα θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το μήνα Αύγουστο.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Χοακίν Αλμούνια, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones Newswires ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι έτοιμα να προσφέρουν περαιτέρω στήριξη στη χώρα μας αν αυτό κριθεί αναγκαίο, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones [.DJI] Newswires ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Χοακίν Αλμούνια υποστηρίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες να στηρίξουν την Ελλάδα με περισσότερα χρήματα, αν χρειαστεί.

«Αν κάνουν όσα έχουν υποσχεθεί, τότε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και τα άλλα μέλη της Ε.Ε θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα», τόνισε ο Αλμούνια.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις το ΔΝΤ άνοιξε τη συζήτηση για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και συγκεκριμένα επισήμανε την ανάγκη ενεργοποίησης  του προγράμματος αγοράς κρατικού χρέους από την ΕΚΤ.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα