«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλοι πιστεύουν ότι η κινεζική οικονομία ανθεί, ωστόσο έρχεται η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ, όπως τη μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, να δείξει ότι δεν είναι όλα ρόδινα.

Συγκεκριμένα η έκθεση διαπιστώνει σημαντικούς ρυθμούς επιβράδυνσης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, καθώς βασίζεται υπερβολικά στις ξένες επενδύσεις.

Μάλιστα καλεί τις αρχές της χώρας να ενισχύσουν την κατανάλωση και να στρέψουν τις αποταμιεύσεις των πολιτών

από την αγορά κατοικίας.

«Οι αρχές έχουν σηκώσει το πόδι από το φρένο, αλλά δεν έχουν πατήσει ακόμη αρκετά το γκάζι», δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάσκεψης με δημοσιογράφους ο Μάρκους Ροντλάουερ, επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ για την Κίνα. Το ΔΝΤ προβλέπει ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί 8% φέτος και 8,5% το 2013. Ο πληθωρισμός προβλέπεται να διαμορφωθεί από 3% έως 3,5% φέτος και από 2,5% έως 3% το 2013.

Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν, η ηγεσία της χώρας επέτρεψε την υποτίμηση του γιουάν φέτος κατά 1,4% έναντι του δολαρίου μετά από την ανατίμησή του κατά 4,7% το 2011.

Και πάλι στο ΔΝΤ δεν είναι ευχαριστημένοι, καθώς πιστεύουν ότι το κινεζικό νόμισμα, το γιουάν, είναι «μέτρια» υποτιμημένο, κάτι βεβαίως, που αμφισβητεί η Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα