ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Για μεγάλο χάσμα που χωρίζει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθώντας ωστόσο να φανεί καθησυχαστικός λέγοντας ότι θα καλυφθεί.

Δεν διευκρίνισε τη διαφορά στο ποσό που ζητείται από την τρόικα

παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει ότι είναι τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ που μας χωρίζουν από την τρόικα, τονίζοντας παράλληλα ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μη γίνουν τα 7,5 δισ ευρώ, 9,5 δισ. από πρόσθετες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων .

«Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Θα πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός» υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, ενώ ερωτηθείς για το πότε θα υπάρξει τελικά ολοκλήρωση απάντησε ότι «μέχρι το  Eurogroup της Δευτέρας θα έχει κλείσει».

«Θα έχει κλείσει, θα έρθουν στις δικές μας θέσεις, θα πάμε στις δικές τους. Θα φανεί» έσπευσε να διευκρινίσει ο υπουργός.

Όσον αφορά στην εκταμίευση της δόσης όταν ερωτήθηκε για το εάν θα είναι πριν από το Νοέμβριο ο Γιάννης Στουρνάρας είπε πως «προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ούτως ώστε η δόση να έρθει πάρα πολύ γρήγορα.

Κληθείς να απαντήσει για το εάν θα ήταν προτιμότερο να μπει η χώρα σε ένα πλάνο ή σ’ ένα κάδρο λύσης μαζί με άλλες χώρες, απάντησε πως δεν γνωρίζει για το εάν υπάρχουν τέτοια σχέδια επισημαίνοντας ότι «εμείς βαδίζουμε με τα δικά μας σχέδια».

Δεν διευκρίνισε ωστόσο πότε τα μέτρα θα κατατεθούν στη Βουλή.

Τέλος σε ερώτηση για τον εάν η «λίστα Λαγκάρντ» δημιουργεί πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις σχολίασε πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει σχέση με αυτές και δεν επηρεάζει καθόλου. Όμως όπως τόνισε «τίθεται θέμα αξιοπιστίας και μόνο».

Διαβάστε επίσης:

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΟΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα