Π.Τσαρούχας: Η Θεοφανία ήταν η δικηγόρος μου στο διαζύγιό μας

Ήθελες να γίνεις τραγουδιστής;

Ήθελα, αλλά δεν έτυχε. Δεν το κυνήγησα, δεν το σπούδασα, δεν έγινε.

Γιατί επέλεξες για τις εμφανίσεις σου τη Λάρισα και όχι την Αθήνα;

Φέτος ήμουν στη Λάρισα, του χρόνου θα δούμε.

Ένας από τους λόγους που ήσουν μακριά από την πρωτεύουσα ήταν, ίσως, και η αλλαγή στην προσωπική σου ζωή;

Έχει συμβεί να παίζω σε παραστάσεις στην Καρδίτσα ή στα Γιάννενα. Η δουλειά των ηθοποιών είναι «τσιγγάνικη». Δεν

ήταν ο λόγος, λοιπόν, το διαζύγιο.

Το οποίο για πολλούς ήταν έκπληξη…

Ας το ξεκινήσουμε έτσι λοιπόν: Πώς δημιουργούνται οι εκπλήξεις; Από το ότι, για παράδειγμα, δεν είχαν ακουστεί έστω προειδοποιητικοί ψίθυροι. Για κανένα ζευγάρι δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το ότι αποφασίζει να χωρίσει τους δρόμους του. Συμβαίνει. Για την ανυπαρξία των ψιθύρων θα συμφωνήσω. Η σχέση μας, όμως, με τη Θεοφανία ποτέ δεν έγινε «κρέας» στον «πάγκο του χασάπη».

Δηλαδή;

Δεν «διαφημίσαμε» ούτε το κεφάλαιο του έρωτά μας, ούτε του γάμου μας, ούτε και του τέλους. Αν και, όταν υπάρχει ένα παιδί, δεν υπάρχει τελευταίο κεφάλαιο σε μια σχέση. Οτιδήποτε είχαμε με τη Θεοφανία ήταν κάτι που αφορούσε αποκλειστικά εμάς και έτσι πάντα το αντιμετωπίζαμε, με σεβασμό στους εαυτούς μας.

Η επιλογή της να δημοσιοποιήσει το διαζύγιό σας μέσα από το Facebook σε βρήκε σύμφωνο;

Όταν κυκλοφορούν ανακρίβειες, δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό απ’ το να πεις «έγινε αυτό, έγινε τότε και δεν έγινε το άλλο». Και όλα καλά. Γιατί είχαν αρχίσει να λέγονται διάφορα για αγωγές και δικαστήρια.

Τι ισχύει απ’ όλα αυτά;

Τίποτα. Τα βρήκαμε μεταξύ μας πολιτισμένα. Περισσότερο από «ιδανικά» θα έλεγα. Η Θεοφανία, ως νομικός, ήταν η πληρεξούσια δικηγόρος μου για να βγει το διαζύγιο. Αυτό αποδεικνύει πως έγινε όσο πιο ειρηνικά γινόταν.

Πονάει ένας χωρισμός; Είναι μια επώδυνη διαδικασία;

Στα 48 μου χρόνια, έχω τη βεβαιότητα ότι οι κοινωνίες και ο πολιτισμός προχωράνε μέσα από τις αναθεωρήσεις. Δηλαδή, ξαναβλέπω τα πράγματα. Είναι σωστά; Τι να βελτιώσω; Πού μπορώ να αλλάξω; Τι χρειάζεται να αφήσω πίσω μου; Ο χωρισμός πονάει μόνο τους ανώριμους.

Γιατί;

Αν έχεις βιώσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, τη διαδικασία του χωρισμού, φεύγεις πιο «πλούσιος» απ’ οτιδήποτε σου συμβαίνει. Δεν υπάρχει λόγος να πονάς. Ο μόνος, ίσως, πόνος είναι της γέννας του επόμενου. Γιατί αυτός είναι και ο λόγος που τελειώνουν τα πράγματα, για να έρθει κάτι καινούριο.

Σήμερα πώς είναι οι σχέσεις σας με τη Θεοφανία;

Πολύ καλές.

entertv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα