ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΛΟΓΩ FED

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μικρές απώλειες, μετά τα ισχυρά κέρδη που σημείωσαν χθες, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν, αν η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) θα ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα νομισματικής ώθησης για την αμερικανική οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 άνοιξε στα χθεσινά επίπεδα, ενώ πριν το μεσημέρι υποχωρούσε 0,14%.

Μικρή

υποχώρηση σημειώνει και η ισοτιμία του ευρώ, η οποία διαμορφώνεται στα 1,2672 δολάρια.

Οι ελπίδες των επενδυτών ότι η FED θα ρίξει περισσότερη ρευστότητα στην αγορά ώθησαν χθες προς τα πάνω τις τιμές των μετοχών, με τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI να σημειώνει άνοδο 1,2%.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική μετά το πέρας της διήμερης συνόδου της, με τις προσδοκίες να είναι υψηλές ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν η FED δεν ικανοποιήσει τις προσδοκίες, οι αγορές θα χάσουν γρήγορα τα χθεσινά κέρδη, τα οποία βασίσθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στην υπόθεση ότι θα αναλάβει δράση», δήλωσε αναλυτής της χρηματοπιστωτικής εταιρείας IG Markets.

Οποιαδήποτε κίνηση από τη FED θα θεωρηθεί από μερίδα της αγοράς ως ένα σημαντικό στοιχείο μίας κατά κάποιο τρόπο συντονισμένης προσπάθειας από τις νομισματικές και δημοσιονομικές αρχές να αντιμετωπίσουν την αποδυναμωμένη παγκόσμια ανάπτυξη και την κρίση χρέους της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Financial Times». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η προοπτική μίας συντονισμένης δράσης συνέβαλε στην περαιτέρω μείωση σήμερα της απόδοσης των 10ετών ισπανικών ομολόγων κατά 7 μονάδες βάσης στο 6,97%, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης, στο 1,55%.

Keywords
Τυχαία Θέματα