ΨΑΧΝΟΥΝ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΣΤΑ… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ-ΦΟΥΧΤΕΛ

Κοινό μέτωπο φαίνεται πως βρήκαν ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Φούχτελ και ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι δύο εντεταλμένοι των κυβερνήσεων Γερμανίας και Ελλάδας για την… Ελληνογερμανική Διάσκεψη.

Η μεταξύ τους συνεργασία είναι ιδιαιτέρως αποδοτική, κάτι που αναφέρθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου ενώ το γεγονός ότι ο Ευριπίδης είναι γερμανομαθής βοηθά πολύ.

Η

Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έκανε ονομαστική αναφορά στον υπουργό της, τον κ. Φούχτελ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πάλι, όχι, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι.

Τουναντίον, Φούχτελ και Στυλιανίδης δουλεύουν μεθοδικά για να ξεκολλήσουν οι ελληνογερμανικές σχέσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, σε πρώτη φάση. Μάλιστα, δεν πρόκειται για απλή πολιτική διπλωματία αλλά όπως άφησαν να εννοηθεί τόσο η Άγκελα Μέρκελ όσο και ο Αντώνης Σαμαράς υπάρχει και οικονομική πτυχή στο ζήτημα… Με πρώτο πεδίο τα σκουπίδια, που μπορεί να κρύβουν… χρυσό.

Να σημειωθεί ότι ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ, έχει αναλάβει και τη δράση της «Task Force» όσον αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις αλλαγές στη δομή του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας είναι σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, ενώ ο Γερμανός εντεταλμένος της Καγκελαρίου, έχει κατά διαστήματα δηλώσει ικανοποιημένος όσον αφορά στην πρόοδο που σημειώνει η συνεργασία του με τον υπουργό Εσωτερικών  Ευρ. Στυλιανίδη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο 10 σημείων που μπορεί να αποτελέσει τη βάση συγκεκριμένων δράσεων, ιδιαίτερα τη μεταφορά τεχνολογίας τρίτης γενιάς σε τομείς, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα