ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ… ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Τις αχιλλείους πτέρνες του αντιπάλου αναζητούν και στοχεύουν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να πλήξει ο ένας τον άλλο στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η πόλωση μεταξύ της Συγγρού και της Κουμουνδούρου έχει ήδη χτυπήσει «κόκκινο» και οι δύο διεκδικητές της εξουσίας αναδεικνύουν ο καθένας την ατζέντα στην οποία θεωρεί ότι υστερεί ο άλλος. Έτσι, η ΝΔ

συνεχίζει να βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης και της δημόσιας ασφάλειας και η Κουμουνδούρου ανταπαντά αναδεικνύοντας τα σκάνδαλα, τη Siemens, τους κουμπάρους, τα ομόλογα και την ατιμωρησία των πολιτικών.

Ο Αντώνης Σαμαράς και χθες, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός του για την δημόσια ασφάλεια και το μεταναστευτικό, υιοθέτησε σκληρές θέσεις, υποσχέθηκε μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών, σκλήρυνση της στάσης της Αστυνομίας στις διαδηλώσεις, αλλά και δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών. Παράλληλα, πάνω σ’ αυτή την ατζέντα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καθιστά την Ελλάδα πόλο έλξης λαθρομεταναστών (sic)», ενώ δεν παρέλειψε να χρεώσει στην Κουμουνδούρου ακόμη και τις… ευρωπαϊκές διεργασίες για αναθεώρηση κατά βούληση της συνθήκης Σένγκεν. Επίσης, εξήγγειλε ακόμη και χρησιμοποίηση υδροφόρων για τη διάλυση διαδηλώσεων, σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει τον αφοπλισμό της Αστυνομίας κατά τις πορείες διαμαρτυρίας, αλλά και την κατάργηση των ΜΑΤ.

Καθαρά χέρια

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με σκάνδαλα, διαφθορά και υποθέσεις που στοιχειώνουν τη δημόσια ζωή.  Όπως είχε προαναγγείλει το matrix24.gr, ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξή του μίλησε για άνοιγμα όλων των φακέλων διαφθοράς και σκανδάλων, αλλά και των μεγάλων υποθέσεων σε ό,τι αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα. «Πρώτα από όλα θα ανοίξει ο φάκελος της Siemens. Όσοι νομίζουν ότι κουκούλωσαν τις βρόμες τους γελάστηκαν. Η νέα βουλή θα αναζητήσει και θα αποδώσει ευθύνες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα