Προβάδισμα δύο μονάδων είχε η ΝΔ πριν το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, το οποίο διενεργήθηκε κατά το διάστημα 6 – 11 Ιουνίου, την ημερομηνία δηλαδή που ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου το «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου, συγκέντρωνε

29,5% έναντι του 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι Αντώνης Σαμαράς και Φώτης Κουβέλης ισοβαθμούν με 42 μονάδες, με τον πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να έχει μειωμένα ποσοστά και τον νυν πρωθυπουργό αυξημένα. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 37 μονάδες, ο Πάνος Καμμένος με 32, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 21 (αυξημένο ποσοστό) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 15.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, για το 41% των πολιτών είναι ο Αντώνης Σαμαράς και για το 27% ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Public Issue, για το 37% καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι η τρικομματική των ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ και για το 22% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοτικότητα όλων των πολιτικών κομμάτων ήταν μειωμένη, εκτός από της Νέας Δημοκρατίας που ανέβηκε κατά μία μονάδα. Τη μεγαλύτερη πτώση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στο 34% από 44% στο προηγούμενο Βαρόμετρο και ισοβαθμεί πλέον με τη ΝΔ.

Στο Βαρόμετρο σημειώνεται ότι η πολιτική προέλευση των σημερινών ψηφοφόρων Χρυσής Αυγής, με βάση τις προηγούμενες εκλογές, είναι: 44% από ΧΑ, 18% από ΝΔ και 10% από ΑΝΕΛ.

Μεταξύ άλλων, περισσότεροι ερωτηθέντες κρίνουν ότι η διεθνής ισχύς της χώρας έχει γίνει τους τελευταίους μήνες πιο ισχυρή (20% έναντι 16% τον Μάρτιο) ωστόσο η πλειοψηφία (40%) εκτιμά το αντίθετο. Παράλληλα, το 76% θεωρεί ότι το μνημόνιο έβλαψε τη χώρα, ενώ για το 43% καμία παράταξη δεν είναι καλύτερη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα