Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις διαδικασίες του κατεπείγοντος που ακολουθούνται για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και τις 600 σελίδες που απαρτίζουν το νομοσχέδιο με θέματα μείζονος σημασίας μίλησε επιτιθέμενος στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο σκούπα που οδηγεί σε διπλή εκκαθάριση τράπεζες και εργασιακό-ασφαλιστικές σχέσεις.

Παράλληλα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο

για κρυφές διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο και προπαγανδισμό. ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «Γράφετε τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της συντηρητικής παράταξης ξεπουλάτε τη χώρα στην ξένη και ντόπια διαπλοκή για καλύτερα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές.» ενώ παράλληλα μιλά για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος. «Δίνετε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές ένα επίδομα. Θεωρείτε αναξιοπρεπείς τους ένστολους ότι θα σας ψηφίσουν επειδή μοιράζετε το πρωτογενές πλεόνασμα.»

Βάζετε στον τάφο την Ελλάδα, δε την βγάζετε είπε για τον Γιάννη Στουρνάρα ο κ. Τσίπρας θέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, προκαλώντας έτσι τη διακοπή της συζήτησης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Τη διακοπή της συνεδρίασης ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Αλέξη Τσίπρα μέσω πρότασης δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Πώς θα βρούμε τα χρήματα αν δεν εγκριθεί η δόση» απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταματήσει η συζήτηση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Αναμένεται έγκριση από το νομικό τμήμα της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας καθώς είναι αμφίβολο το αν πέρασε εξάμηνο από την προηγούμενη όμοια πρόταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα