«Ψήφος στην «Ελιά» είναι ψήφος στη σταθερότητα της χώρας»

Όσο για τον 42ο υποψήφιο, τον «μουσουλμάνο συμπολίτη μας από τη Θράκη που θέλουμε να εκφράζει γνήσια το χώρο του», όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος,

υποστήριξε πως η «Ελιά» είναι ένα πολιτικό σχήμα «δίχως εγωισμούς και ματαιοδοξίες», το οποίο βάζει όρια στους «ακραία νεοφιλελεύθερους», φωτογραφίζοντας έτσι κατά κάποιους τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, την ώρα που συζητείται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η «Ελιά» βάζει όρια σε αυτούς που στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2007-2009 εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές στα φάρμακα και τώρα το παίζουν μεταρρυθμιστές, καταστρέφοντας χωρίς λόγο και χωρίς να συνεννοηθούν ούτε καν στο εσωτερικό τους, έναν ολόκληρο χώρο…

Σημείωσε, δε πως οι δυνάμεις της «Ελιάς» μέσα κι έξω από την κυβέρνηση δίνουν αυτές τις μέρες την μάχη, προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή ολόκληρες κοινωνικές τάξεις, που «βάφτισαν υποχρέωση της χώρας τις εμμονές και τις δεσμεύσεις τους». Μίλησε για υποψηφίους που θα ενσαρκώσουν την ανανέωση και απάντησε σε όσους μιλούν για επανένωση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «έχουμε διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι τιμή μας. Υπάρχει χώρος για όλους».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε πως η «Ελιά» θέλει να εκφράσει το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και την κεντροαριστερά της ευθύνης. Προανήγγειλε την συνέχιση της προσπάθειας συγκρότησης του κεντροαριστερού πόλου και μετά τις ευρωεκλογές, τονίζοντας πάντως πως η ψήφος στην «Ελιά» είναι «ψήφος στη σταθερότητα της χώρας, για την ανάκαμψη της οικονομίας και της ενότητα του ευρύτερου χώρου». Επανέλαβε πάντως πως «το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται, δεν υποστέλλει σύμβολα. Συσπειρώνει, ενώνει, σέβεται, θέλει να το σέβονται και κυρίως μάχεται μέσα στην Ελιά για τη δημοκρατική παράταξη και τη χώρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι συνεργάζεται με την ΝΔ σε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και οι ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές τους φαίνονται πολύ καθαρά τώρα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, στηρίζοντας το ΕΣΚ και το ΕΛΚ αντίστοιχα. Απέδωσε πάντως μεγάλη σημασία στις ευρωεκλογές, αφού «πολλοί δηλώνουν ότι ανήκουν στο χώρο ανάμεσα στη συντηρητική παράταξη και την κομμουνιστική αριστερά, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι», όπως πρόσθεσε με νόημα. «Δεν είναι ίδιο να διεκδικείς την επιβεβαίωση της ύπαρξής σου στις ευρωεκλογές, να καταγραφείς ως ένα συμπαθητικό σχήμα που λέει τις απόψεις του χωρίς να ενοχλεί και το να κουβαλάς το βάρος της διαχείρισης της κρίσης και της εξόδου από την κρίση με ασφάλεια και αποφασιστικότητα», είπε, σημειώνοντας εκ νέου πως στις εκλογές που έρχονται, «τίποτα δεν είναι χαλαρά»…

Αναφερόμενος στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι θα δοθεί μία μάχη τεραστίων διαστάσεων, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι επιβεβαιώνεται η οριστική στροφή προς την έξοδο από το μνημόνιο. Επανέλαβε ακόμα πως η στρατηγική της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ «απέτυχε από τα αποδυτήρια».

Πριν από την παρουσίαση των υποψηφίων, η Άννυ Ποδηματά αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και των ευρωβουλευτών του σχετικά με την πρόταση του κόμματος για τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. «Η μάχη αυτή είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, ήταν μια μάχη που ξεκίνησε από τον Γιώργο Παπανδρέου και επισφραγίστηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο», είπε, εξηγώντας πως αναφέρθηκε σε αυτή την υπόθεση γιατί ενόψει της εκλογική μάχης και τον στόχο της αλλαγής της Ευρώπης, το δίδαγμα είναι ότι «ακόμα και μέσα στους πιο δύσκολους συσχετισμούς, οι μάχες μπορούν να κερδηθούν, όταν έχουμε στόχο, ενότητα, σχέδιο, συλλογικότητα». Η ίδια αναφέρθηκε και στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικα σε χώρες με πρόγραμμα, αναφέροντας ότι αυτή αναγνωρίζει τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και τα αποτελέσματα που παρήχθησαν από αυτές και πως «δικαιώνει την τετραετή μας προσπάθεια και αποδομεί τους μύθους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ». Κατήγγειλε δε για άλλη μια φορά ότι την έκθεση καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές της Άνγκελα Μέρκελ.

Τα 41 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου, που παρουσιάστηκαν, είναι τα εξής:

1.Πασχάλης Αγανίδης

2. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

3. Γιώργος Αμαραντίδης

4. Τάκης Αναστόπουλος

5. Νίκος Ανδρουλάκης

6. Μαργαρίτα Αργυράκου (Miernik Malgorzata)

7. Γιώργος Βερνίκος

8. Σπύρος Ντ. Βρεττός

9. Κατερίνα Γαργάλα

10. Ιωάννης Γιάλλουρος

11. Αλεξάνδρα Δαλιάνη

12. Μάνος Επιτροπάκης

13. Ρεγγίνα Θεάκου

14. Κώστας Θεοδωρόπουλος

15. Παναγιώτης Ιωακειμίδης

16. Εύα Καΐλή

17. Ευθύμης Καρδαράς

18. Δημήτρης Καρέλας

19. Σωτήρης Κατσέλος

20. Παντελής Καψής

21. Ευαγγελία Κουρουπάκη

22. Παναγιώτης Κωστούλας

23. Βίκη Μάτσικα

24. Κατερίνα Μπατζελή

25. Νίκος Μπίστης

26. Δημήτρης Μπρίμης

27. Σπύρος Νικόπουλος

28. Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου

29. Γιώργος Παπακωνσταντής

30. Παναγιώτης Πάτρας

31. Κυριάκος Πιερρακάκης

32. Συλβάνα Ράπτη

33. Αποστόλης Ραυτόπουλος

34. Βάσω Στάμου

35. Βασιλική Σουλαδάκη

36. Κατερίνα Τζωρτζοπούλου

37. Νίκος Τσολακίδης

38. Έφη Χαλάτση

39. Θανάσης Χειμωνάς

40. Παύλος Χρηστίδης

41. Απόστολος Ψωμάς

Keywords
ΠΑΣΟΚ, βενιζελος, νέα, ελλαδα, λοβερδος, χατζηδακης, βουλη, νεα δημοκρατια, εσκ, εκλογες, ψηφοφορία, μνημονιο, συριζα, παπανδρεου, τροικα, μερκελ, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, εκλογες 2012, δωρο πασχα 2012, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, αποτελεσματα, βουλευτες, πολυνομοσχεδιο, χωρες, αφροδιτη, θρακη, ονοματα, προγραμμα, σημερινη, ωρα, αλεξανδρα, ανγκελα μερκελ, γινει, διδαγμα, δοθει, ευα, ειπε, υπαρχει, εκθεση, ελια, εμμονες, ερχονται, εσκ, ευαγγελια, ζωη, ιδια, ιδιο, υποθεση, κυβερνηση, λογο, μαρια, νοημα, ορια, παρουσιαση, ρεγγινα, συμβολα, σχεδιο, τιμη, φαρμακα, φαινονται, φορα, ψηφοφορία, ιωαννης, ασφαλεια, δημητρης, εθνικο, υπουργειο, κωστας, μια φορα, παυλος, σπυρος, σωτηρης, θανασης, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα