ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αλλαγή πλεύσης κάνει η κυβέρνηση της Ουκρανίας, σχετικά με το ζήτημα της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, δηλώνοντας ότι αποδέχεται  την αποστολή παρατηρητή για τη δίκη της Τιμοσένκο.

«Οι ουκρανικές αρχές αποδέχθηκαν την αποστολή μιας προσωπικότητας διεθνώς αναγνωρισμένης» ως παρατηρητή στην κατ΄έφεσιν δίκη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες

.

Συγκεκριμένα ο  Σούλτς διευκρίνισε ότι έλαβε επιστολή από τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Μίκολα Αζάροφ στην οποία αποδέχεται το αίτημα αυτό καθώς και τη δυνατότητα ενίσχυσης της ιατρικής ομάδας που φροντίζει την πρώην Πρωθυπουργό, η οποία νοσηλεύεται στο Χάρκοβο.

Ο κ. Σουλτς είπε ότι έχουν αρχίσει διαβουλεύσεις για να επιλεγεί αυτή η προσωπικότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης Ντόναλντ Τουσκ.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της Τιμοσένκο, έπειτα και από την απεργία πείνας που ξεκίνησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακομεταχείριση της, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με προειδοποιήσεις αρκετών ευρωπαίων αξιωματούχων για μποϋκοτάζ του Euro 2012  που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 8 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου και του οποίου η Ουκρανία είναι συν-διοργανωτής με την Πολωνία.

Ο Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εν λόγω παραχωρήσεις από τις πολωνικές αρχές θα κατευνάσουν τα πνεύματα και θα αποφευχθεί το πολιτικό μποϊκοτάζ του αθλητικού γεγονότος.

«Ελπίζω ότι απόψε, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής,  θα έχουμε την επιβεβαίωση ότι το Euro-2012 θα γίνει αποδεκτό από όλους τους συναδέλφους μου», δήλωσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα