Προσαγωγές και «απαγωγές» καταγγέλλουν οι κάτοικοι στις Σκουριές

Σύμφωνα με τις καταγγελίες , η αστυνομία έχει προσάγει τις τελευταίες ημέρες δεκάδες πολίτες και τους έχει υποχρεώσει να δώσουν δείγματα γενετικού υλικού, υπό την απειλή ότι θα κατηγορηθούν για απείθεια.

Χθες, ο ιστότοπος antigoldgreece κατήγγειλε την «εξαφάνιση» δύο κατοίκων, οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιαστούν στο Α.Τ. Ιερισσού, τους ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθούν στον Πολύγυρο στην Ασφάλεια Χαλκιδικής και στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη τους, για πολλές ώρες. Σύμφωνα με την καταγγελία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα

Ιγγλέζη επικοινώνησε με τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα ενημερωθεί για το πού βρίσκονται οι προσαχθέντες. Στη συνέχεια, όμως, φέρεται να απέφυγε να απαντήσει στις συνεχείς της κλήσεις και όταν έφτασε η βουλευτής στη Αστυνομική Διεύθυνση δήλωσε άγνοια σχετικά με το πού βρίσκονται οι προσαχθέντες.

Έξω από το Α.Τ. Ιερισού συγκεντρώθηκαν γυναίκες της περιοχής, απαιτώντας να ενημερωθούν για την τύχη των δύο. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ, έπειτα από πέντε ώρες κράτησης. Όπως ανέφερα, κρατούνταν στα υπόγεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης, παρουσία αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου ανακρίθηκαν χωρίς την παρουσία δικηγόρων. Υποστήριξαν ότι «τους ασκήθηκε ψυχολογική βία, προπηλακίστηκαν, βρίστηκαν χυδαία και αναγκάστηκαν, παράνομα, να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού (DNA)».

Keywords
Τυχαία Θέματα