Αποφασίζει το δικαστήριο για τον Πιστόριους

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης έφτασε σήμερα στο δικαστήριο και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία.

Η υπόθεση Πιστόριους πήρε νέα τροπή σήμερα όταν έγινε γνωστό πως ο βασικός αστυνομικός ερευνητής Χίλτον Μπόθα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πάντως, εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε την πληροφορίας της εισαγγελίας ότι ο Μπόθα απομακρύνθηκε από την υπόθεση εξαιτίας των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του.

«Προς

το παρόν παραμένει στην υπόθεση. Δεν έχουν πάρει τέτοια απόφαση», τόνισε ο Νέβιλ Μαλίλα, απορρίπτοντας την πληροφορία που μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος επικαλείται εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Αντίθετα, ο Μαλίλα επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Μπόθα το 2009 πυροβόλησε επτά φορές εναντίον μίνι μπας 7 ατόμων, προσπαθώντας να το σταματήσει, ενώ ήταν μεθυσμένος.

Ο επιθεωρητής Μπόθα ήταν επικεφαλής της έρευνας στην κατοικία του Πιστόριους, αμέσως μετά την δολοφονία τις Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου.

Απέσυραν τις διαφημίσεις του Nike και Clarins

Την ίδια ώρα η αμερικανική εταιρία αθλητικών ειδών Nike ανέστειλε το συμβόλαιο της με τον Πιστόριους και σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δικαιούται μιας ορθής διεξαγωγής της δίκης και εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά».

Το ίδιο έκανε και η γαλλική εταιρία καλλυντικών Clarins.

Keywords
Τυχαία Θέματα