Προς συμμαχία Μητρόπουλου-Λαφαζάνη;

Ωστόσο, ο Neo είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι δυο πλευρές έρχονται σιγά σιγά πιο κοντά, αν και επισήμως οι «ΠΑΣΟΚογενείς» του Αλέξη Μητρόπουλου εντάσσονται στην προεδρική πλειοψηφία, ενώ η τάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη συνιστά την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Την πολιτική προσέγγιση των δύο πλευρών δεν έκρυψε ο ίδιος ο Αλέξης Μητρόπουλος σε συνεδρίαση που διεξήχθη στην Κουμουνδούρου λίγο πριν την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού «κατέβασε» μία πολιτική πλατφόρμα που βρίσκεται

πολύ κοντύτερα στους «λαφαζανικούς», παρά στις θέσεις τις πλειοψηφίας. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατέθεσε ένα κείμενο το οποίο αφήνει ανοιχτή την ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, ακόμη και μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ. Μάλιστα, στο κείμενο επιμένει ότι η «κυβέρνηση της Αριστεράς» θα πρέπει «να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά» και κάνει λόγο για «συγκρουσιακή διαπραγμάτευση». «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως προς την άλλη Αριστερά και σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες ότι με τη δική μας συγκρουσιακή διαπραγμάτευση της εναλλακτικής λύσης, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», τονίζει, προσθέτοντας: «Εμείς όμως έχουμε δεσμευτεί να καταργήσουμε το Μνημόνιο, να ακυρώσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους, να επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους των δανείων, να ανακαλέσουμε τις πρωτοφανείς Γνωμοδοτήσεις και παραιτήσεις από τα αναφαίρετα δικαιώματά μας, να αλλάξουμε συναινετικά ή να διαρρήξουμε μονομερώς -σε περίπτωση άρνησης της Ευρωπαϊκής Τεχνοδομής των κύριων θέσεών μας- το υπάρχον νομικό πλαίσιο». Σαν να μην έφταναν αυτά, ο επικεφαλής των «ΠΑΣΟΚογενών», στην ίδια πολιτική πλατφόρμα αναφέρεται στο ενδεχόμενο να βρει… στον τοίχο μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ –δηλαδή να αντιμετωπίσει την κατηγορηματική άρνηση των δανειστών για αλλαγή πορείας. «Τότε θα αναγκαστούμε να λάβουμε κυρίαρχες και εναλλακτικές αποφάσεις κατόπιν πλήρους προετοιμασίας και ενημέρωσης του λαού με τρόπο σαφή, εύληπτο και αποφασιστικό, ώστε όλοι, με ενωτικό αναγεννητικό και εθνικό πνεύμα, να διαρρήξουμε μονομερώς το θεσμικό πλαίσιο της ΟΝΕ και της ΕΕ, κυρίως μάλιστα το νέο αυστηροποιημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και τους επιμέρους κανονισμούς-δημοσιονομικούς “κορσέδες” που απορρέουν από αυτό», προτείνει γι’ αυτή την περίπτωση, περιγράφοντας προφανώς μία Ελλάδα εκτός ευρώ…

Keywords
Τυχαία Θέματα