ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας έθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ως προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα, η οποία θα κινηθεί στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων.

Επανέλαβε

τις επτά θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, με το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας, θέτοντας ως «κόκκινες γραμμές» την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, τη διαπραγμάτευση για αποδέσμευση από όρους και ρυθμίσει του Μνημονίου, την επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος, την άρση της νομοθετικής πράξης για τους μισθούς και την επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, προκειμένου να επανέλθει η μετενέργεια.

Ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει λευκή επιταγή και ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση θα κριθεί από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας.

Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν στην πρότασή του και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει σύμπτωση και συναίνεση και για τα πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΔΗΜ.ΑΡ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ «ΚΟΣΤΟΥΜΙ»

Keywords
Τυχαία Θέματα